ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Οκτώ οι δράστες της δολοφονίας 63χρονου στην Αλεξανδρούπολη

Οκτώ οι δράστες της δολοφονίας 63χρονου στην Αλεξανδρούπολη

Νέα τροπή πήρε η εξιχνίαση της δολοφονίας 63χρονου τον περασμένο Απρίλιο στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, με κίνητρο τη ληστεία.

Τότε, στις 28 Απριλίου, δύο άτομα, επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 63χρονος, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του. Ενας από τους δράστες συνεπλάκη μαζί του, ενώ ο άλλος εισήλθε στο όχημα και αφαίρεσε έναν χαρτοφύλακα με χρήματα. Κατά τη συμπλοκή, ένας από τους δράστες πυροβόλησε τον 63χρονο με πυροβόλο όπλο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Την ίδια ημέρα ο ένας από τους δράστες, ένας 43χρονος, είχε συλληφθεί στη Νέα Χιλή, ενώ είχε βρεθεί και όλο το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει από τον 63χρονο.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται πλέον, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα επτά άτομα, ηλικίας 31-47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση-συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία και ληστεία.

Οπως προέκυψε, οι εν λόγω οκτώ δράστες, από τις αρχές Απριλίου του 2014, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την διάπραξη ένοπλων ληστειών σε βάρος εύπορων πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό οργάνωσαν, σχεδίασαν και διέπραξαν τη δολοφονία του 63χρονου, με κίνητρο τη ληστεία.

Διαπιστώθηκε η φυσική παρουσία στον τόπο του εγκλήματος τριών εκ των δραστών, ηλικίας 47, 43 και 32 ετών, οι οποίοι είχαν και τον οργανωτικό ρόλο κατά τον σχεδιασμό το εγκλήματος. Οι υπόλοιποι πέντε είχαν υποστηρικτικά καθήκοντα, πριν, μετά, αλλά και κατά τη διάρκεια τέλεσης του εγκλήματος.

Προέκυψε επίσης ότι το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ανήκει στον 32χρονο. Οι δράστες είχαν δηλώσει την κλοπή του τον Ιανουάριο του 2014, προκειμένου να δημιουργήσουν «άλλοθι».Μετά από σχετικό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του 32χρονου από τον ανακριτή Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη στην πόλη από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, οδηγήθηκε ενώπιόν του και προφυλακίστηκε.

Ο 47χρονος δράστης έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και για ένοπλη ληστεία, αδίκημα για το οποίο είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.