ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Η κομισιόν επιχειρεί να «συνετίσει» Ουγγαρία, Πολωνία και Τσεχία για τους μετανάστες…

Η κομισιόν επιχειρεί να «συνετίσει» Ουγγαρία, Πολωνία και Τσεχία για τους μετανάστες…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι προχωρά στη λήψη νομικών μέτρων κατά της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχίας για την αμετακίνητη στάση τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της Επιτροπής που δημοσιεύτηκε σήμερα:

«Τους τελευταίους μήνες, η Επιτροπή έχει απευθύνει επανειλημμένως έκκληση στα κράτη μέλη που δεν έχουν ακόμη προβεί στην μετεγκατάσταση κανενός προσώπου, ή που δεν έχουν αναλάβει δεσμεύσεις για μετεγκατάσταση, να το πράξουν. Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες αυτές εκκλήσεις, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία και η Πολωνία, κατά παράβαση των νομικών τους υποχρεώσεων που απορρέουν από τις αποφάσεις του Συμβουλίου και από τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα, την Ιταλία και προς άλλα κράτη μέλη, δεν έχουν λάβει ακόμη τα απαραίτητα μέτρα».

«Στο πλαίσιο αυτό», ενημερώνει η Κομισιόν, «και όπως αναφέρεται στην προηγούμενη έκθεση για τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση, η Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει διαδικασίες επί παραβάσει κατά των τριών αυτών κρατών μελών».

Το σχέδιο της Κομισιόν προέβλεπε τη μετεγκατάση εώς και 160.00 προσφύγων από την Ελλάδα ((13.973) και την Ιταλία (6.896) σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχουν μετακινηθεί μόλις 20.000 άνθρωποι και μεταξύ αυτών κανένας σε αυτές τις τρεις χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις πρώτες αντιδράσεις των τριών χωρών που αρνούνται να δεχθούν μετεγκατάστασεις, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Bohuslav Sobotka απέρριψε τη νομική διαδικασία που κίνησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας ότι «η Επιτροπή επιμένει τυφλά να πιέζει για την εφαρμογή των δυσλειτουργικών ποσοστώσεων η οποία μείωσε την εμπιστοσύνη των πολιτών στις δυνατότητες της ΕΕ και έθεσε στο περιθώριο αποτελεσματικές και βασιζόμενες σε αρχές λύσεις για την κρίση της μετανάστευσης».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.