ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

CH-53K King Stallion: Ο απόλυτος συνδυασμός ισχύος και επιχειρησιακής ευελιξίας (φωτό, βίντεο)

CH-53K King Stallion: Ο απόλυτος συνδυασμός ισχύος και επιχειρησιακής ευελιξίας (φωτό, βίντεο)

To CH-53K King Stallion είναι το επίτευγμα των 50 χρόνων ισχύς και επιχειρησιακής επιτυχίας της Sikorsky με τους προκατόχους του CH-53A, CH-53D / G και CH-53E.

Κατασκευασμένο για το σύγχρονο πεδίο μαχών, συμπεριλαμβανομένων και επιβατικών επιχειρήσεων, το CH-53K είναι σχεδιασμένο να είναι ένα ελικόπτερο ευφυές, αξιόπιστο, χαμηλής συντήρησης και ικανό να επιβιώνει στις πιο αφιλόξενες και απομακρυσμένες βάσεις.

Το CH-53K σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ώστε να πληροί τις προδιαγραφές του σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών (U.S. Marines Corps – USMC) και να υπηρετήσει ως ένας κρίσιμος σύνδεσμος υλικοτεχνικής υποδομής ανάμεσα στην στεριά και την θάλασσα.

Το νέο ελικόπτερο είναι ικανό να μεταφέρει βαριά φορτία (heavy lifter) και θα δώσει στους USMC αλλά και στους στρατούς του κόσμου που θα το επιλέξουν την ικανότητα να μεταφέρουν στρατεύματα και εξοπλισμό από πλοία στην στεριά και σε έδαφος υψηλότερου υψομέτρου πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από ποτέ.

Έτοιμο για αποστολές

Το ελικόπτερο CH-53K είναι η καλύτερη επιλογή για ανθρωπιστικές αποστολές, μεταφοράς στρατευμάτων, τραυματιών (casualty evacuation – CASEVAC), υποστήριξης Ειδικών Δυνάμεων αλλά και επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης σε εμπόλεμες περιοχές (combat search and rescue – CSAR).

Ανεξάρτητα απ΄ την αποστολή το CH-53K μπορεί να προσφέρει τον υψηλότερο βαθμό ασφάλειας στα μέλη του πληρώματος αλλά και τους επιβαίνοντες σε όλες τις συνθήκες.

Μεταφορά φορτίων

Το CH-53K μπορεί να μεταφέρει εξωτερικό φορτίο 12.200 kg/ 27.000 lb για περισσότερα από 204 km/ 110 ναυτικά μίλια σε υψηλές θερμοκρασίες (33 ° C / 91.5 ° F σε υψόμετρο 914m / 3.000 πόδια) το οποίο είναι το τριπλό εξωτερικό φορτίο που μπορεί να μεταφέρει το CH-53E.

Η καμπίνα για όλες τις χρήσεις

Με τις εξωτερικές του δυνατότητες ανύψωσης και την ευρύτερη καμπίνα (30 cm / 12 in), το CH-53K είναι η ιδανική επιλογή για την μεταφορά περισσότερου φορτίου ή στρατευμάτων με λιγότερα ταξίδια.

Η μεγαλύτερη καμπίνα είναι σε θέση να μεταφέρει παλέτες 463L και τροχοφόρα οχήματα πολλαπλών χρήσεων υψηλής κινητικότητας (HMMWVs), τα οποία προσφέρουν εύκαμπτες διαμορφώσεις για μέγιστη αποτελεσματικότητα της αποστολής και διευκολύνουν την φόρτωση/ εκφόρτωση του φορτίου χωρίς ανασύνθεση και απομάκρυνση των καθισμάτων των στρατευμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.