ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χάνει την επιρροή του σε ολόκληρη την Συρία το ISIS – Υπό πλήρη κατάρρευση οι ισλαμιστές (φωτό, βίντεο)

Χάνει την επιρροή του σε ολόκληρη την Συρία το ISIS – Υπό πλήρη κατάρρευση οι ισλαμιστές (φωτό, βίντεο)

Δυνάμεις του Στρατού αλλά και ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Συρίας συνέχισαν τις επιχειρήσεις τους ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Τζαμπάτ αλ Νούσρα στην επαρχία Αλ Καλαμούν αλ-Γκαράμπι στην Δαμασκό διαπερνώντας τις άμυνες των ισλαμιστών τρομοκρατών και προξενώντας μεγάλες απώλειες σε προσωπικό και εξοπλισμό όπως μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Μια στρατιωτική πηγή δήλωσε μάλιστα ότι μετά από σκληρές μάχες οι στρατιωτικές μονάδες έσπασαν την κύρια γραμμή άμυνας των ισλαμιστών τρομοκρατών της αλ Νούσρα προς την κατεύθυνση του Jroud Fleiteh στην Αλ Καλαμούν αλ-Γκαράμπι.

Η πηγή είπε επίσης ότι οι άμυνες των ισλαμιστών τρομοκρατών βρίσκονται σε ένα καθεστώς πλήρης κατάρρευσης καθώς οι συνεχείς επιδρομές του Στρατού προκάλεσαν μεγάλες απώλειες σε προσωπικό και εξοπλισμό αναγκάζοντας τους ισλαμιστές αντάρτες να παραδοθούν υψώνοντας λευκές σημαίες.

Μάλιστα οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους για μέχρι την πλήρη εκδίωξη των δυνάμεων της αλ Νούσρα.

Ράκα

Μονάδες του συριακού Στρατού συνέχιζαν να προελαύνουν προς την κατεύθυνση της Ράκα καθιερώνοντας τον έλεγχο στις πόλεις al-Dakhila και al-Sabkhawi αλλά και σε πεδία φυσικού αερίου στην νότια επαρχία της Ράκα.

Μια στρατιωτική πηγή δήλωσε στο SANA ότι οι επιχειρήσεις του Στρατού σε αυτές τις περιοχές είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί ισλαμιστές αντάρτες και να καταστραφούν τα αυτοσχέδια οχήματα αυτοκτονίας που είχαν κατασκευάσει εξοπλισμένα με πυροβόλα όπλα.

Μάλιστα οι μονάδες του Στρατού συνεχίζουν να εκδιώκουν τους εναπομείναντες τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους» από την την περιοχή της αλ Μπαντίγια προς την κατεύθυνση της Ράκα.

Νωρίτερα η συριακή Αεροπορία πραγματοποίησε εντατικές αεροπορικές επιδρομές σε γραμμές ανεφοδιασμών και συγκεντρώσεων του ISIS στην πόλη Ma’adan και στο χωριό Beir al-Sabkhawai στη νοτιοανατολική επαρχία της Ράκα.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί ισλαμιστές του ISIS και να καταστραφούν αρκετές βάσεις, οχήματα και βαριά πολυβόλα που ανήκαν στην τρομοκρατική οργάνωση. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο συριακός Στρατός άνοιξε τις τελευταίες δυο ημέρες 4 ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την ασφαλή εκκένωση και διάσωση πολιτών από την Ράκα.

Χομς

Η συριακή Αεροπορία διενήργησε αρκετές αεροπορικές επιδρομές κατά των πυκνοκατοικημένων θέσεων και των τρομοκρατών του ISIS στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας της Χομς.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο θέσεις των ισλάμιστών του ISIS στα δυτικά του χωριού Um al-Rish και στο χωριό Shandakhyiat Ghunaiman στα ανατολικά της περιοχής καταστρέφοντας μια σειρά από θέσεις και οχήματα. Από τις επιδρομές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν αρκετοί μαχητές.

Ντέιρ Εζόρ

Η συριακή Αεροπορία κατέστρεψε τα σημεία όπου συγκεντρώνονταν τζιχαντιστές του ISIS στην γειτονιά του al-Kannamat και στην γύρω περιοχή του Πανοράματος στην Ντέιρ Εζόρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μονάδες του Στρατού ήρθαν σε συμπλοκή με τζιχαντιστές του ISIS στον νότιο άξονα του al-Maqaber, στο Πανόραμα, περικυκλώνοντας το αεροδρόμιο και τραυματίζοντας και σκοτώνοντας αρκετούς μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης στην al-Roshdiya και την al-Heiqa.

Ο Στρατός κατέστρεψε επίσης τον αυτοσχέδιο μηχανισμό για τον καθαρισμό πετρελαίου που είχε κλαπεί από το ISIS από της πηγές του Boqros στην ανατολική Ντέιρ Εζόρ σκοτώνοντας αρκετούς ισλαμιστές τρομοκράτες κατά την διάρκεια της επιχείρησης.

Τοπικές πηγές στην Ντέιρ Εζόρ επιβεβαιώνουν ότι αρκετοί τρομοκράτες του ISIS έχουν φύγει κατά το τελευταίο 24ωρο από την περιοχή συμπεριλαμβανομένου και του «Εμίρη του Ηλεκτρισμού» στην al-Kher του Αλ Αχμάντ αλ Αλί μαζί με δυο ακόμη ηγετικά στελέχη, τους Χουσεΐν αλ Μοχάμεντ και Καρίμ αλ Μοχάμεντ.

Η συριακή Αεροπορία κατέστρεψε τα κρησφύγετα των τρομοκρατών του ISIS στο Ντέιρ Εζόρ με αεροπορικές επιδρομές που είχαν ως στόχο τις θέσεις τους τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με το SANA οι στρατιωτικές μονάδες συγκρουστήκαν με τζιχαντιστές του ISIS στα νοτιά προάστια της Ντέιρ Εζόρ κοντά στο αεροδρόμιο σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αρκετούς ισλαμιστές τρομοκράτες.

Οι συγκρούσεις συνέβησαν παράλληλα με αεροπορικές επιδρομές στα νότια της πόλης όπου ένα αυτοκίνητο εξοπλισμένο με πολυβόλο και αρκετά κρησφύγετα καταστράφηκαν.

Επίσης σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ένας νεαρός πυρπόλησε ένα κέντρο ενημέρωσης του ISIS στο χωριό al-Hattla στα βόρια της Ντέιρ Εζόρ.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι ο τρομοκράτης Αμπού Τοράμπ, ο επικεφαλής του ISIS στην περιοχή και ο Οθμάν Σουλτάν που ήταν αρχηγός του κέντρου ενημέρωσης του ISIS στην al-Quoria κατάφεραν και ξέφυγαν.

Ο Σαλέχ Μοχάμεντ αλ Χλέιφ, ανώτερο στέλεχος ασφαλείας του ISIS, διέφυγε επίσης στην ανατολική ύπαιθρο, καταφέρνοντας να πάρει μαζί του μεγάλο χρηματικό ποσό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.