ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χανιά: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για αρχαιοκαπηλία μέσω καταδύσεων- Δείτε τα αρχαία ευρήματα (φωτό)

Χανιά: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για αρχαιοκαπηλία μέσω καταδύσεων- Δείτε τα αρχαία ευρήματα (φωτό)

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ενημερώθηκε το πρώτο Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων για πιθανή διενέργεια καταδύσεων από επιβαίνοντα του ιστιοφόρου “CONTENIUS EAGLE” σημαίας Γερμανίας, με σκοπό την ανάσυρση αρχαιολογικών ευρημάτων, στη θαλάσσια περιοχή “Χοιρονήσι” Κολυμβαρίου Χανίων.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού το πλήρωμα του οποίου εντόπισε το σκάφος με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καθώς επίσης και ευρήματα ρωμαϊκής – βυζαντινής περιόδου. Στη συνέχεια, σε περαιτέρω έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σκάφος, αφού κατέπλευσε στον ενετικό λιμένα Χανίων συνοδευόμενο από το περιπολικό του Λιμενικού, βρέθηκαν 16 τμήματα πολιτιστικών αγαθών αρχαίας περιόδου».

Από το Λιμεναρχείο, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα, το σκάφος, ο καταδυτικός εξοπλισμός καθώς και οι ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ ενημερώθηκε η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ιστιοφόρο βρίσκεται στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, ενώ οι δύο Γερμανοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, έχουν συλληφθεί.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από τα ευρήματα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.