ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρωτότυπο «κανόνι» λέιζερ της Lockheed Martin καταρρίπτει UAV’s! (φωτό, βίντεο)

Πρωτότυπο «κανόνι» λέιζερ της Lockheed Martin καταρρίπτει UAV’s! (φωτό, βίντεο)

Την τεράστια ισχύ ενός πρωτότυπου οπλικού συστήματος λέιζερ έναντι μη επανδρωμένων αεροσκαφών αποκαλύπτει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Lockheed Martin από δοκιμές που έγιναν τον περασμένο μήνα.

Στα τεστ που έγιναν σε συνεργασία με την Διοίκηση Διαστημικής και Πυραυλικής Άμυνας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο βολών πυραύλων White Sands στο Νέο Μεξικό, το σύστημα ATHENA (Advanced Test High Energy Asset), ισχύος 30 kilowatt, κατέρριψε πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Outlaw, με άνοιγμα φτερών 3,3 μέτρα. Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ξεπηδούν φλόγες από τις ουρές των drones και το ένα μετά το άλλο πέφτουν στο έδαφος.

Το σύστημα, που συνδυάζει αισθητήρες, ειδικό λογισμικό και εξειδικευμένα οπτικά, μπορεί να τοποθετηθεί και σε άρματα μάχης καθώς και άλλα οχήματα, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον και σε στρατιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πλοία.

«Οι δοκιμές στο White Sands εναντίον ιπτάμενων στόχων επιβεβαίωσε τα μοντέλα καταστρεπτικότητάς μας και επανέλαβε τα αποτελέσματα που είχαμε δει εναντίον στατικών στόχων στο δικό μας πεδίο βολής» είπε ο Κιόκι Τζάκσον της Lockheed Martin. «Καθώς βελτιώνουμε την τεχνολογία πίσω από τα οπλικά συστήματα λέιζερ, καθιστούμε αποτελεσματικότερο ολόκληρο το σύστημα και πλησιάζουμε στην ανάπτυξη ενός όπλου λέιζερ, το οποίο θα παρέχει μεγαλύτερη προστασία στους στρατιώτες μας, εξουδετερώνοντας πιο εξελιγμένες απειλές…»

Το ATHENA είναι ένα φορητό σύστημα εδάφους που χρησιμοποιείται ως μια οικονομική βάση δοκιμών για τεχνολογίες λέιζερ, οι οποίες προορίζονται για στρατιωτική χρήση και χρησιμοποιεί το σύστημα ALADIN (Accelerated Laser Demonstration Initiative) της εταιρείας, που επιτρέπει αύξηση της κλίμακας ισχύος. Το ATHENA τροφοδοτείται από μία γεννήτρια Rolls-Royce.

Οι κεφαλές του Πενταγώνου ελπίζουν ότι το καινοτόμο αυτό όπλο θα παρέχει προστασία κατά απειλών όπως σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή μπαράζ ρουκετών και οβίδων.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.