ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Οι ΗΠΑ ακύρωσαν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με αραβικές χώρες λόγω της διπλωματικής κρίσης με το Κατάρ (βίντεο)

Οι ΗΠΑ ακύρωσαν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με αραβικές χώρες λόγω της διπλωματικής κρίσης με το Κατάρ (βίντεο)

Ο αμερικανικός στρατός ακύρωσε τις ασκήσεις με τους αραβικούς του συμμάχους λόγω της συνεχιζόμενης διπλωματικής κρίσης με «στόχο» το Κατάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα του AP.

«Αποχωρούμε από κάποιες στρατιωτικές ασκήσεις δείχνοντας σεβασμό στην έννοια της συμμετοχής και των κοινών περιφερειακών συμφερόντων», ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο Μπαχρέιν, μέλη του εξαμελούς Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, διέκοψαν διπλωματικούς και μεταφορικούς δεσμούς με το Κατάρ στις 5 Ιουνίου, κατηγορώντας τη Ντόχα για την υποστήριξη της τρομοκρατίας, την οποία αρνείται.

Στις 22 Ιουνίου, το Συμβούλιο απέστειλε έναν κατάλογο αιτήσεων 13 σημείων με στόχο να ωθήσει το Κατάρ να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκτέλεσης μιας ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Al-Jazeera, «Η κυβέρνηση του Κατάρ απέρριψε αμέσως το έγγραφο ως μη λογικό και εφαρμόσιμο». Ο κατάλογος αυτός περιλάμβανε το κλείσιμο του Al-Jazeera και άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης του Qatar, μειώση τις διπλωματικές σχέσεις και διακοπή στις στρατιωτικές σχέσεις με το Ιράν. Το Ιράν καταγγέλλει τον αποκλεισμό. Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Rex Tillerson, δήλωσε ότι ορισμένα από τα αιτήματα θα ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθούν, αλλά ενθάρρυνε τον περαιτέρω διάλογο. Το Κατάρ δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις.

Στις 5 Ιουλίου, τα τέσσερα αραβικά έθνη που οδήγησαν σε μποϊκοτάζ του Κατάρ μείωσαν τον κατάλογο αιτημάτων από 13 σημεία σε 6. Αλλά στις 30 Ιουλίου επανέφεραν και τις 13 αιτήσεις, οι οποίες ώθησαν τον υπουργό Οικονομικών του Κατάρ να ζητήσει τον τερματισμό του αποκλεισμού, λέγοντας η χώρα του συνέχισε να παρέχει το 40% του φυσικού αερίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με δήλωση του αξιωματούχου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που έγινε στις 30 Αυγούστου, η κυβέρνηση του Κατάρ ενήργησε αποτελεσματικά για την προστασία της οικονομίας από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από άλλες αραβικές χώρες, μετατοπίζοντας το εμπόριο που διαταράχθηκε από τις κυρώσεις και δημιουργώντας νέες πηγές προμήθειας τροφίμων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.