ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Παραδόθηκε στη Συρία αναβαθμισμένη έκδοση των ρωσικών S-300

Παραδόθηκε στη Συρία αναβαθμισμένη έκδοση των ρωσικών S-300

Μία αναβαθμισμένη έκδοση των S-300 με εξελιγμένες δυνατότητες είναι αυτή που παραδόθηκε από τη Ρωσία στη Συρία. Τον έλεγχο του αντιπυραυλικού συστήματος, μάλιστα, δεν μπορεί να έχουν Ιρανοί λόγω των σχετικών διαφοροποιήσεων.

Αναβαθμισμένοι είναι οι ρωσικοί S-300 που δόθηκαν στη Συρία σε σχέση με τη συμβατική έκδοση του αντιπυραυλικού συστήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Izvestiya που επικαλείται πηγές του υπουργείου Άμυνας της Μόσχας.

Τα συστήματα 300PM-2 είναι εξοπλισμένα μεταξύ άλλων με έναν πιο εξελιγμένο σταθμό ραντάρ και έναν κινητό σταθμό ελέγχου.

Ο εκτοξευτής έχει επίσης αναβαθμιστεί, επιτρέποντας τη χρήση πιο προηγμένων, ισχυρών και μεγαλύτερης εμβέλειας πυραύλων σε σχέση με τους «κλασικούς» S-300.

Σε αντίθεση με τους συμβατικούς S-300, η αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος αεράμυνας μπορεί να εκτοξεύσει μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους, διατηρώντας την ικανότητα να καταστρέφει εναέριους στόχους μέχρι και 250 χιλιόμετρα μακριά.

Το S-300PM-2 διαθέτει επίσης βελτιωμένες δυνατότητες αποτροπής παρεμβολών, ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε συνθήκες ηλεκτρονικού πολέμου.

Σε αντίθεση με αναφορές δημοσιευμάτων, οι S-300PM-2 που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία δε θα ελέγχονται από Ιρανούς καθώς οι μόνοι ειδικοί που μπορούν να χειριστούν αυτό το σύστημα είναι στη Ρωσία, ανέφερε η ίδια πηγή στην εφημερίδα.

Οι Ιρανοί δεν έχουν χειριστεί ποτέ τέτοια συστήματα, καθώς οι S-300PMU-2 που έχουν δοθεί στο Ιράν είναι μία εξαγώγιμη έκδοση με πιο απλό μηχανισμό και πιο απλούς τρόπους ελέγχου σε σύγκριση με τους S-300PM-2.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια πηγή επισήμανε ότι το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου στην εξαγώγιμη έκδοση των PMU-2 δεν επιτρέπει στο αντιπυραυλικό σύστημα να αλληλοεπιδρά με τα ρωσικά συστήματα που έχουν δοθεί στις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.