ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των νεκρών θυμάτων στην Αλγερία

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των νεκρών θυμάτων στην Αλγερία

Τουλάχιστον 60 πιστεύεται ότι είναι  τα θύματα από την τρομοκρατική επίθεση σε εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία από ισλαμιστές τρομοκράτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Πρόκειται για τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση εδώ και δεκαετίες στη Β. Αφρική ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι και πολλοί δυτικοί υπήκοοι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις οι οποίοι φαίνεται ότι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τους τρομοκράτες αφού αυτοί δέχτηκαν την πρόχειρα σχεδιασμένη επίθεση των αλγερινών μονάδων ασφαλείας.

Τελευταία θύματα που προστέθηκαν στο απολογισμό είναι εννέα ιάπωνες υπήκοοι σκοτώθηκαν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι αλγερινές ειδικές δυνάμεις εντόπισαν τις σορούς δύο καναδών ισλαμιστών αναρτών στις εγκαταστάσεις.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι και τα 25 πτώματα που εντοπίστηκαν χθες ανήκαν σε ομήρους, ανεβάζοντας τον επιβεβαιωμένο συνολικό απολογισμό σε 48.

Την ευθύνη για την αιματηρή ομηρία ανέλαβε εξ ονόματος της Αλ Κάιντα ο Μοχτάρ Μπελμοχτάρ, επικεφαλής της νεοσύστατης οργάνωσης «Υπογράφοντες με Αίμα».

Οι ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν τη μονάδα εξόρυξης φυσικού αερίου την περασμένη Τετάρτη, ζητώντας να σταματήσει η γαλλική επέμβαση στο γειτονικό Μάλι. Η πολιορκία κυλίστηκε στο αίμα την Πέμπτη, όταν οι αλγερινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των ανταρτών καθώς εκείνοι επιχειρούσαν να δραπετεύσουν με ομήρους.

Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά συγκεχυμένη εξ αρχής καθώς οι αλγερινές μονάδες ασφαλείας επενέβησαν πρώτα με επίθεση από αέρος με επιθετικά ελικόπτερα και εν συνεχεία με επίγειες δυνάμεις προκαλώντας λουτρό αίματος μεταξύ των ομήρων οι μεγάλος αριθμός των οποίων κατέστησε δύσκολη την απελευθέρωση τους αλλά και την καταμέτρηση των θυμάτων.

Λόγω του μεγάλου αριθμού τρομοκρατών και το μέγεθος των εγκαταστάσεων οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις συνεχίστηκαν επί 3 ημέρες στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν και οι 32 ισλαμιστές τρομοκράτες. Άλλοι  5 τρομοκράτες φέρονται να συνελήφθησαν χθες και ανακρίνονται από τις δυνάμεις ασφαλείας της Αλγερίας.

Περίπου 700 αλγερινοί υπάλληλοι και 100 ξένοι κατάφεραν να διαφύγουν. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται Αμερικανοί, Βρετανοί , Γάλλοι, Ιάπωνες, Νορβηγοί, Ρουμάνοι και Φιλιππινέζοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.