ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Τρεις Αμερικανοι μεταξύ των θυμάτων στην Αλγερία

Τρεις Αμερικανοι μεταξύ των θυμάτων στην Αλγερία

Σήμερα, το αμερικανικό ΥΠΕΞ, ανακοίνωσε ότι τρεις Αμερικανοί υπήκοοι βρήκαν τον θάνατο κατά τη διάρκεια της ομηρείας σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας της νοτιοανατολικής Αλγερίας, ενώ άλλοι επτά επέζησαν.

«Η ευθύνη για την τραγωδία τούτη βαραίνει κατ’ αποκλειστικότητα τους τρομοκράτες», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ «εξακολουθούν να συνεργάζονται στενά με την Αλγερία προκειμένου να γίνει καλύτερα κατανοητή» η εξέλιξη της «τρομοκρατικής αυτής πράξης», αλλά και να προσδιορισθούν τα μέσα για να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων στο μέλλον.

Οι συνθήκες θανάτου των τριών θυμάτων δεν προσδιορίζονται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. Οι τρεις νεκροί είναι οι Βίκτορ Λιν Λαβλέιντι, Γκόρντον Λι Ρόουαν και Φρέντερικ Μπουτάσιο, διευκρίνισε η Νούλαντ, εκφράζοντας τα «θερμά συλλυπητήρια» στις οικογένειές τους.

Παράλληλα, η Αλγερία ανακοίνωσε σήμερα πως «δεν πρόκειται να αποστείλει ούτε έναν στρατιώτη στο Μαλί» και πως θα επαγρυπνεί για την ασφάλεια των συνόρων της.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη μεθόριό μας. Δεν θα αποστείλουμε κανέναν στρατιώτη στο Μαλί», δήλωσε ο Αλγερινός πρωθυπουργός Αμπντελμαλέκ Σελάλ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τους ομήρους στο σταθμό φυσικού αερίου, επιχείρησης που την ευθύνη ανέλαβε η Αλ Κάιντα, υποστηρίζοντας πως πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα για την γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί.

«Η θέση της Αλγερίας είναι σαφής: η ακεραιότητα του Μαλί θα πρέπει να διατηρηθεί. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αύριο ένα ‘Σαχελιστάν’ στην αλγερινή μεθόριο», πρόσθεσε ο Σελάλ.

Σύμφωνα με τον ίδιον, η ομάδα των ισλαμιστών είχε διεισδύσει από το βόρειο Μαλί, «απ’ όπου είχε ξεκινήσει προ δύο μηνών», δηλ. πριν από την επέμβαση των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα αυτή.

«Ένδεκα Τυνήσιοι, τρεις Αλγερινοί, ένας Μαυριτανός, δύο Νιγηριανοί (ένας απ’ αυτούς ονόματι ‘Ζαΐντ’ είναι πρώην οδηγός μίας εταιρείας που δραστηριοποιείται στον σταθμό φυσικού αερίου), δύο Καναδοί, Αιγύπτιοι και υπήκοοι του Μαλί» είναι μεταξύ των 32 μελών της ισλαμιστικής ομάδας, εκ των οποίων οι 29 βρήκαν τον θάνατο και άλλοι τρεις συνελήφθησαν, σύμφωνα με τον Αλγερινό πρωθυπουργό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.