ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

53 στρατιώτες στη Συρία σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας Ισλαμιστών στι 24 Ιανουαρίου

53 στρατιώτες στη Συρία σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας Ισλαμιστών στι 24 Ιανουαρίου

Σήμερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανακοίνωσε ότι συνολικά 53 μέλη των συριακών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, μεταξύ των οποίων 6 αξιωματικοί, σκοτώθηκαν στις 24 Ιανουαρίου από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο κατά της έδρας τους στην επαρχία της Δαμασκού.

Η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία ανακοινώνει για πρώτη φορά την επίθεση αυτή, διευκρίνισε ότι πραγματοποιήθηκε από έναν καμικάζι του τζιχαντιστικού Μετώπου αλ Νόσρα, το οποίο μάχεται στο πλευρό των αντικαθεστωτικών.

Το Παρατηρητήριο, το οποίο επικαλείται στρατιωτικές πηγές, προσθέτει ότι η επίθεση αυτή είχε στόχο την έδρα των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, που είναι αρμόδιες για υποθέσεις κατασκοπείας, στην περιοχή Σάχσαχ στην πόλη Κουνέιτρα. Πενήντα τρία μέλη των υπηρεσιών αυτών σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν, προσθέτει η ίδια πηγή, επικαλούμενη ιατρικές πηγές.

Η μη κυβερνητική οργάνωση επισημαίνει ότι πολλοί αντικαθεστωτικοί που κρατούνταν στην έδρα των υπηρεσιών αυτών, όπου σημειώθηκε η επίθεση, σκοτώθηκαν, αλλά δεν διευκρινίζει τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου τους.

Στον ίδιο τομέα και ταυτοχρόνως, άλλος ένας καμικάζι του Μετώπου αλ Νόσρα πυροδότησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μπροστά από οδόφραγμα του στρατού, προκαλώντας το θάνατο 4 στρατιωτών. Επίσης αδιευκρίνιστος αριθμός τζιχαντιστών της οργάνωσης αυτής σκοτώθηκε κατά τις συγκρούσεις που ακολούθησαν, προσθέτει επίσης η οργάνωση.

Το Μέτωπο αλ Νόσρα έχει ενταχθεί στον κατάλογο με τις “τρομοκρατικές οργανώσεις” που έχουν καταρτίσει οι ΗΠΑ, οι οποίες κατηγορούν την οργάνωση αυτή ότι συνδέεται άμεσα με την Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Το Μέτωπο αλ Νόσρα αποτελείται στην πλειονότητα από Σύρους, αλλά στους κόλπους του υπάρχουν επίσης πολλοί ξένοι τζιχαντιστές διαφόρων εθνικοτήτων.

Η οργάνωση αυτή έχει αναλάβει την ευθύνη για εκατοντάδες αιματηρές επιθέσεις και πολλές δεκάδες επιθέσεις αυτοκτονίας στη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.