ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δανικό ενδιαφέρον για το Eurofighter

Δανικό ενδιαφέρον για το Eurofighter

Ο Υπουργός Αμυνας της Δανίας Søren Gade μαζί με τον Προέδρο της Επιτροπής Αμυνας Allan Niebuhr και μια επιτροπή βουλευτών και στρατιωτικών επισκέφθηκαν το Κέντρο Στρατιωτικών Αεροπορικών Συστημάτων της EADS στο Manching πλησίον του Μονάχου.

Η επίσκεψη αποτέλεσε μέρος της συνεχιζομένης διαδικασίας επιλογής για την προμληθεια νέων μαχητικών από την Βασιλική Αεροπορία της Δανίας. Της  διήμερης επίσκεψης στην Γερμανία προηγήθηκαν παρόμοιες επισκέψεις στις ΗΠΑ και Σουηδία. Διάφορες παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν για την δανέζικη αντιπροσωπία, σχετικές με όλους τους τομείς ενασχόλησης της EADS με προεξάρχουσα μια πιο «βαθειά» ματιά στο πρόγραμμα του Eurofighter. Τα «κλου» της επιδείξης ήταν οι «πτήσεις» των Δανών επισήμων με τον εξομοιωτή του Eurofighter και η πτητική επίδειξη του μαχητικού. Δύο μήνες πριν την επίσκεψη των Δανών επισήμων είχε προηγηθεί επίσκεψη πιλότου και τεχνικού της Αεροπορίας της Δανίας οι οποίοι έλαβαν μέρος σε πτήσεις και εκτενείς τεχνικές αξιολογήσεις του αεροσκάφους. Η απόφαση για τον διάδοχο των Δανικών  F-16 αναμένεται εντός του 2008 με παραδόσεις να αρχίζουν το 2016. Υποψήφια για τον διαγωνισμό είναι επίσης το F 35 της Lockheed Martin και το Gripen της SAAB.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.