ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παράδοση του έκτου μαχητικού Gripen στην αεροπορία της Ουγγαρίας

Παράδοση του έκτου μαχητικού Gripen στην αεροπορία της Ουγγαρίας

Το έκτο κατά σειρά μαχητικό τέταρτης γενιάς JAS 39C Gripen παρέλαβε πρόσφατα η πολεμική αεροπορία της Ουγγαρίας, στην αεροπορική βάση Kecskemet. Ο χειριστής του αεροσκάφους, που απογειώθηκε από το Linkoping, ανήκε στην Σουηδική αεροπορία, ενώ το σύνολο των 14 μονάδων που θα αποκτήσει η Ουγγρική αεροπορία, θα παραδοθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Ουγγαρία είναι ο τρίτος κατά σειρά χρήστης του σουηδικού μαχητικού τέταρτης γενιάς, μετά την Σουηδία και την Τσεχία, ενώ θα ακολουθήσει και η Νότιος Αφρική που έχει παραλάβει τα πρώτα από τα 28 αεροσκάφη του τύπου που έχει παραγγείλει. Τα ουγγρικά αεροσκάφη είναι καινούρια των εκδόσεων C και D (διθέσιο) και είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό πιλοτήριο και ανασυρόμενο σωλήνα εναέριου ανεφοδιασμού, πλήρως συμβατά για την κάλυψη των νατοϊκών επιχειρησιακών απαιτήσεων. Μία δεύτερη ομάδα πέντε Ούγγρων χειριστών βρίσκεται στην Σουηδία από τον περασμένο Αύγουστο προκειμένου να εκπαιδευτεί στον τύπο. Η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006. Η πρώτη ομάδα χειριστών της ουγγρικής αεροπορίας που εκπαιδεύτηκε στο Gripen έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα με την συνδρομή δύο Σουηδών εκπαιδευτών-χειριστών στον τύπο. Από την πλευρά των τεχνικών, 19 εκπαιδεύονται αυτή την περίοδο στην τεχνική σχολή των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων στο Halmstad.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.