ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπό μελέτη η περαιτέρω αναβάθμιση των βομβαρδιστικών B-2 Spirit της USAF

Υπό μελέτη η περαιτέρω αναβάθμιση των βομβαρδιστικών B-2 Spirit της USAF

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 που εντάχθηκαν σε υπηρεσία, μέχρι και σήμερα τα βομβαρδιστικά stealth Β-2 Spirit έχουν υποστεί σειρά αναβαθμίσεων προκειμένου να αυξηθεί η διαθεσιμότητά τους, αλλά και οι επιχειρησιακές τους ικανότητες.

Μία από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις που υπέστησαν τα αεροσκάφη του τύπου ήταν η εγκατάσταση νέων φορέων βομβών στις καταπακτές τους με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των κατευθυνόμενων βομβών των 500 λιβρών που μπορεί να μεταφέρει το αεροσκάφος από τις 16 στις 80, μία αύξηση της τάξης του 500%. Άλλη σημαντική αναβάθμιση-τροποποίηση είναι η εφαρμογή νέων μεθόδων επίστρωσης των εξωτερικών επιφανειών με νέα υλικά απορρόφησης μέρους της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, κάτι που με την σειρά του έχει ως αποτέλεσμα τα αεροσκάφη να προετοιμάζονται μέσα σε χρονικό διάστημα ορισμένων ωρών και όχι ολόκληρων ημερών όπως κάποτε… Οι περαιτέρω αναβαθμίσεις που σχεδιάζονται όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια αλλά και για τις επόμενες δεκαετίες όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν επιτελείς της USAF, προβλέπουν κυρίως την προσθήκη νέου εξοπλισμού αποστολής αλλά και την αντικατάσταση μονάδων του σημερινού. Στις άμεσες προτεραιότητες της USAF βρίσκεται αυτή την περίοδο έναν πρόγραμμα εγκατάστασης συστημάτων μετάδοσης και λήψης δεδομένων Link 16 στα Β-2, προκειμένου τα πληρώματά τους να αποκτήσουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν στοιχεία στοχοποίησης από άλλες πλατφόρμες σε πραγματικό χρόνο και να τροφοδοτούν με αυτά συγκεκριμένες βόμβες στην καταπακτή. Κατόπιν σειρά έχει μάλλον το ραντάρ του αεροσκάφους. Τέλος, μελετάται η εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος δορυφορικών επικοινωνιών για ταχύτερη και ασφαλέστερη ανταλλαγή δεδομένων με σταθμούς διοίκησης στο έδαφος και κατ΄ επέκταση αμεσότερη και αποδοτικότερη εκτέλεση κάθε είδους αποστολής.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.