ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώτη επιτυχημένη δοκιμή «επαφής» του νέου τάνκερ KC-767 με αεροσκάφος-δέκτη

Πρώτη επιτυχημένη δοκιμή «επαφής» του νέου τάνκερ KC-767 με αεροσκάφος-δέκτη

Ένα αεροσκάφος-τάνκερ ΚC-767, πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη επαφή με αεροσκάφος-δέκτη, χωρίς να γίνει μετάγγιση καυσίμου από τον νέας τεχνολογίας τηλεσκοπικό σωλήνα τροφοδοσίας καυσίμου, που θα φέρουν όλα τα αεροσκάφη του τύπου.

Το αεροσκάφος-δέκτης ήταν ένα βομβαρδιστικό Β-52 Stratofortress το οποίο ανήκει στο κέντρο πτητικών δοκιμών της USAF με έδρα την αεροπορική βάση Edwards. H πρώτη αυτή επιτυχημένη επαφή του KC-767 αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου στην εξέλιξη του προγράμματος, καθώς μόνο ο σωλήνας ανεφοδιασμού που φέρει το αεροσκάφος μαζί με το σύστημα ελέγχου του, αποτελεί μία τεχνολογικά προηγμένη κατασκευή η οποία δεν έχει καμία σχέση από πλευράς δυνατοτήτων με τις αντίστοιχες προγενέστερες. Πιο συγκεκριμένα το σύστημα του σωλήνα ανεφοδιασμού των νέων KC-767 μπορεί να τροφοδοτεί τα υπό ανεφοδιασμό αεροσκάφη, με μέγιστη ταχύτητα 900 γαλονιών (3.400 λίτρων) ανά λεπτό. Διαθέτει καλύτερα σχεδιασμένα συστήματα ελέγχου του σωλήνα ο οποίος μπορεί αυτόματα και ανάλογα με τη ροή και την ισχύ του ανέμου να αλλάζει θέση, προκειμένου να μην προξενήσει ζημιά στο ανεφοδιαζόμενο αεροσκάφος. Ενδεικτικό της τεχνολογίας που ενσωματώνει το νέο σύστημα, είναι το γεγονός ότι απαρτίζεται από 2.600 λιγότερα τμήματα σε σύγκριση με τα προγενέστερα συστήματα boom (τηλεσκοπικού σωλήνα) που χρησιμοποιούνται στα παλαιότερα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού της USAF. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η Βoeing έχει συνολικά κατασκευάσει περί τα 2000 ιπτάμενα τάνκερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.