ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπό μελέτη η μίσθωση 24 F/A-18E/F Super Hornet από την Αυστραλία

Υπό μελέτη η μίσθωση 24 F/A-18E/F Super Hornet από την Αυστραλία

Η Αυστραλιανή κυβέρνηση εξετάζει, με βάση ανακοίνωση τύπου του υπουργείου άμυνας της χώρας, τη μίσθωση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 24 μαχητικών τύπου F/A-18E/F Super Hornet για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών.

Τo υπουργείο άμυνας της Αυστραλίας απαντώντας σε σειρά επικριτικών δημοσιευμάτων σχετικά με την απόφαση της χώρας να παραμείνει στο πρόγραμμα F-35 JSF (Joint Strike Fighter), παρά τα ρίσκα που συνεχίζει να έχει αυτό, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει το νέο μαχητικό θα ενταχθεί σε υπηρεσία χωρίς καθυστερήσεις κατά την περίοδο 2014-2015. Δεδομένου ότι τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη F-111 Aardvark που η Αεροπορία της χώρας αξιοποιεί επιχειρησιακά τα τελευταία 30 περίπου χρόνια, έχουν ξεπεράσει το όριο της ωφέλιμης επιχειρησιακής ζωής τους, δεν θα αναβαθμιστούν προκειμένου να παραμείνουν επιχειρησιακά μέχρι το 2020, σενάριο το οποίο είχε για μία περίοδο διαδοθεί πολύ στην Αυστραλία. Προκειμένου επομένως να καλυφθεί το επιχειρησιακό κενό σε ρόλους προσβολής επίγειων στόχων και κρούσης στις τάξεις της Αυστραλιανής Αεροπορίας, με την σταδιακή απόσυρση των F-111 στα χρόνια που έρχονται και την οριστικό τους παροπλισμό μέσα στο 2012, η Αυστραλιανή κυβέρνηση εξετάζει τώρα τη μίσθωση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 24 αεροσκαφών F/A-18E/F Super Hornet για την κάλυψη των επιχειρησιακών της αναγκών. Η απόφαση αναμένεται να παρθεί μέσα στην χρονιά που διανύουμε δεδομένου ότι παράλληλα θα ανακοινωθεί και το ακριβές χρονοδιάγραμμα απόσυρσης των αυστραλιανών F-111 που είναι και τα τελευταία αεροσκάφη του τύπου που πετούν επιχειρησιακά ανά τον κόσμο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.