ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκπαιδευτικά Pilatus PC-21 για την Ελβετική αεροπορία

Εκπαιδευτικά Pilatus PC-21 για την Ελβετική αεροπορία

Με ανακοίνωσή της, της 2ας Φεβρουαρίου, η ελβετική Pilatus γνωστοποίησε ότι υπέγραψε σύμβαση με τη διεύθυνση αμυντικών προμηθειών και τεχνολογίας της χώρας για την παράδοση έξι εκπαιδευτικών PC-21 στην Ελβετική αεροπορία.

Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης ολοκληρωμένο σύστημα επίγειου εκπαιδευτικού εξοπλισμού και βοηθημάτων, καθώς και εξοπλισμού υποστήριξης και ενημέρωσης-απενημέρωσης πληρωμάτων. Στόχος της απόφασης αυτής είναι ο εκσυγχρονισμός του ελβετικού εκπαιδευτικού συστήματος εκπαίδευσης χειριστών JEPAS (Jet Pilot Training System). Η συμφωνία υπογράφηκε στο Στάνς στις 22 του περασμένου Ιανουαρίου και με βάση όσα προβλέπει τα νέα αεροσκάφη θα επιχειρούν από την αεροπορική βάση της Σιόν και του Έμμεν. Η Ελβετική αεροπορία από ότι έχει γίνει γνωστό θα χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη αυτά για την διεξαγωγή τόσο του βασικού όσο και του προκεχωρημένου και επιχειρησιακού σταδίου εκπαίδευσης των χειριστών της, λόγω της πληρότητας του εξοπλισμού που φέρουν, αλλά και των συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτουν. Έτσι όσοι εκπαιδευόμενοι αποφοιτούν θα μεταπηδούν απευθείας στα μαχητικά F/A-18C/D, χωρίς να πετούν σε στροβιλοκινητήρια εκπαιδευτικά αεροπλάνα. Η έναρξη των παραδόσεων των νέων στροβιλοελικοφόρων εκπαιδευτικών θα γίνει κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2007, ενώ η ένταξή τους στο σύστημα εκπαίδευσης αέρος των Ελβετών χειριστών θα γίνει μέσα στο 2008.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.