ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρίτη επιτυχής δοκιμή του νέου πυραύλου αντι-ραντάρ HDAM

Τρίτη επιτυχής δοκιμή του νέου πυραύλου αντι-ραντάρ HDAM

Η αμερικανική Raytheon ανακοίνωσε στις 21 του περασμένου Φεβρουαρίου ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία σειρά τριών δοκιμών μίας νέας έκδοσης του πυραύλου αντι-ραντάρ HARM, η οποία ονομάζεται HDAM (HARM Destruction of enemy air defense Attack Module).

Οι δοκιμές αυτές που έγιναν σε συνεργασία με την Αμερικανική Αεροπορία, ανοίγουν το δρόμο για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του νέου πυραύλου και την  εισαγωγή του σε παραγωγή.  Σε ότι αφορά δε την τρίτη και τελευταία δοκιμή, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε εναντίον στόχου, ο οποίος προσομοίωνε ραντάρ εξαιρετικά χαμηλής ισχύος εκπομπής, με αποτέλεσμα το σήμα του να είναι πρακτικά αδύνατο να καταγραφεί και να αναγνωριστεί. Η νέα έκδοση του πυραύλου HARM, ο οποίος βρίσκεται σε παραγωγή από το 1985 και έχει κατασκευαστεί σε περισσότερες από 22.000 μονάδες για λογαριασμό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ (πλην του Στρατού) και εφτά εξαγωγικών πελατών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είναι εξοπλισμένη με συνδυασμό INS/GPS για καθοδήγηση προς το στόχο ακόμη και κατά την τερματική φάση προσέγγισης. Η δοκιμή που κρίθηκε απόλυτα επιτυχής, καθώς το βλήμα έφτασε στην περιοχή του στόχου, κατόρθωσε να τον εντοπίσει και να τον εγκλωβίσει, παρά την εξαιρετικά χαμηλή ισχύ εκπομπής του και τέλος να το καταστρέψει, κάλυψε όλες τις προδιαγραφές της USAF (United States Air Force: Αμερικανική αεροπορία). Πραγματοποιήθηκε στο πεδίων δοκιμών και βολών του China Lake στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ από αεροσκάφος F-16C Block 50, το οποίο εκτέλεσε άφεση του βλήματος από ύψος 25.000 ποδών και με ταχύτητα Mach 0,8. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.