ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίδειξη νέου συστήματος προστασίας πολιτικών αεροσκαφών από τη SAAB

Επίδειξη νέου συστήματος προστασίας πολιτικών αεροσκαφών από τη SAAB

Οι Saab Avitronics, Chemring Countermeasures και Naturelink Aviation ξεκίνησαν από κοινού την υλοποίηση προγράμματος με σκοπό την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος αυτοπροστασίας πολιτικών αεροσκαφών.

Το σύστημα επιδείχθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 14 Μαρτίου 2007 στο κέντρο δοκιμών και βολών του Overberg της Νοτίου Αφρικής. Το σύστημα που φέρει την ονομασία CAMPS (Civil Aircraft Missile Protection System) είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε μικρού, μέσου ή μεγάλου μεγέθους αεροσκάφη αερογραμμών, μεταφοράς φορτίου ή ειδικά διαμορφωμένων για τη μεταφορά υψηλά ισταμένων προσώπων (VIP), παρέχοντας προστασία κυρίως από φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα (MANPADS-Man Portable Air Defense System). Για τους σκοπούς της επίδειξης των δυνατοτήτων του συστήματος χρησιμοποιήθηκε ένα αεροσκάφος EMB-120 της Naturelink Aviation, επάνω στο οποίο ήταν εγκατεστημένο το σύστημα CAMPS από τη SAAB, ενώ τους εκτοξευτές των αναλώσιμων παραπλάνησης, παρείχε η Chemring Countermeasures. Το σύστημα CAMPS απαρτίζεται από το σύστημα προειδοποίησης επερχόμενων πυραύλων MAW 300 Ultra Violet, έναν κεντρικό υπολογιστή διαχείρισης και τους εκτοξευτές αναλωσίμων ΒΟΑ. Πρόκειται για εκτοξευτές ηλεκτρομηχανικούς και όχι πυροτεχνικούς όπως στα στρατιωτικά αεροσκάφη, οι οποίοι λαμβάνοντας εντολές από τον υπολογιστή διαχείρισης του συστήματος, απελευθερώνουν ένα νέο είδος παραπλανητικού αναλώσιμου υπερύθρων (IR), το οποίο ανέπτυξε η Chemring Countermeasures. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.