ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιτυχής πρώτη δοκιμή νέου ιπτάμενου συστήματος παραπλάνησης με χρήση του κινητήρα του

Το μικρό αεροεκτοξευόμενο-αυτόνομο σύστημα παραπλάνησης MALD (Miniature Air Launched Decoy) της αμερικανικής Raytheon, εκτοξεύτηκε από μαχητικό αεροσκάφος F-16 της USAF και πέταξε αυτόματα με την ισχύ του δικού του κινητήρα για πρώτη φορά, με βάση ανακοίνωση της εταιρείας της 13ης Ιουνίου.

Το σύστημα παραπλάνησης που έχει τη μορφή πυραύλου και μήκος τριών μέτρων και τεσσάρων εκατοστών, πέταξε πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού εντελώς αυτόνομα και για πρώτη φορά με τον κινητήρα του σε λειτουργία, ακολουθώντας μία προσχεδιασμένη διαδρομή και ενεργοποιώντας σε συγκεκριμένους χρόνους τα υποσυστήματά του. Το σύστημα MALD έχει σχεδιαστεί για την διενέργεια αποστολών εισόδου σε εχθρικό εναέριο χώρο, προκειμένου να προσελκύεται και να παραπλανάται η αεράμυνα του αντιπάλου. Περισσότερες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2007, προς ολοκλήρωση της ανάπτυξης του συστήματος, ενώ βάσει προγραμματισμού μέσα στο 2008 θα ξεκινήσει η διαδικασία της μαζικής του παραγωγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.