ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πολλαπλών αποστολών τα Beriev Be-200

Πολλαπλών αποστολών τα Beriev Be-200

Συζητήσεις για την απόκτηση και αξιοποίηση σε πολλαπλό ρόλο των αεροσκαφών Beriev Be-200 διεξάγονται αυτή τη στιγμή μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και της κατασκευάστριας ρωσικής εταιρείας. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζεται τόσο από το ΓΕΝ, όσο και από το ΓΕΣ, η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος και σε άλλες αποστολές…

Συζητήσεις για την απόκτηση και αξιοποίηση σε πολλαπλό ρόλο των αεροσκαφών Beriev Be-200 διεξάγονται αυτή τη στιγμή μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και της κατασκευάστριας ρωσικής εταιρείας.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζεται τόσο από το ΓΕΝ, όσο και από το ΓΕΣ, η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος και σε άλλες αποστολές πέρα από τις τυπικές αποστολές πυρόσβεσης για τις οποίες προτείνεται μέχρι στιγμής το Be-200.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται από το ΓΕΝ το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα ναυτικής συνεργασίας στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που είναι εγγεγραμμένο στο ΕΜΠΑΕ, ύψους 250 εκατ. ευρώ για την απόκτηση πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Το γεγονός ότι υφυπουργός, αρμόδιος για τη δημόσια τάξη και πολιτικός προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Σώματος που μελετά την απόκτηση των Beriev είναι ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Π. Χηνοφώτης, που γνωρίζει άριστα το θέμα των ΑΝΣ, οπωσδήποτε κάνει το θέμα πιο εύκολο. 

Την ίδια στιγμή το ΓΕΣ «πονάει» στο θέμα της ταχείας μεταφοράς ειδικών δυνάμεων σε σημεία του Αρχιπελάγους σε περίπτωση κρίσης, και το Be-200 φαντάζει ως ιδανική λύση, αφού μπορεί να προσνηώνεται σε θάλασσα με κυματισμό μέχρι 5 μποφόρ και να μεταφέρει μέχρι και 40 άνδρες με πλήρη εξοπλισμό με ταχύτητα που φτάνει τα 650 χλμ. την ώρα.

Φυσικά, υπάρχει πάντα η απαίτηση του Πυροσβεστικού Σώματος για νέα αεροσκάφη πυρόσβεσης.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αεροσκαφών, πληροφορίες αναφέρουν ένα αριθμό «τουλάχιστον τεσσάρων αεροσκαφών» για πυροσβεστικά καθήκοντα, ενώ αν υπάρξει απόφαση για απόκτησή του στο ρόλο των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, θα υπάρξουν επιπλέον πέντε αεροσκάφη.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη εύκολα μπορούν να μετασκευαστούν σε μεταφορικά αεροσκάφη. 

Τα Be-200, με μέγιστη ταχύτητα πλεύσης 710 χλμ/α/ω, και μέγιστη εμβέλεια 3.600 χλμ. (1.000 χλμ. εμβέλεια όταν επιχειρήσουν να πετάξουν σε πολύ χαμηλά ύψη κάτω από τα ραντάρ) θεωρούνται ιδανικά για ταχεία μεταφορά στρατευμάτων σε περιόδους κρίσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα επιδεικνύει και ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Καμμένος, προφανώς για την κάλυψη αναγκών του συγκεκριμένου τομέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.