ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Tu-22M3M: «Παρθενική» πτήση για το νέο αναβαθμισμένο ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό (βίντεο)

Tu-22M3M: «Παρθενική» πτήση για το νέο αναβαθμισμένο ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό (βίντεο)

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει αποκτήσει το προσωνύμιο «φονιάς αεροπλανοφόρων», καθώς το μεγάλο βεληνεκές του και η τεράστια καταστροφική του δύναμη το έκαναν τον τρόμο των τεράστιων πλοίων των αντιπάλων του. Και πλέον επιστρέφει ανανεωμένο και ακόμα πιο ισχυρό.

Ο λόγος για το ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-22, το οποίο, μετά από ένα διάστημα σιωπής και… περισυλλογής, επιστρέφει δυναμικά, καθώς υπέστη ένα μεγάλο λίφτινγκ, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Το ανανεωμένο Tu-22 (με την ονομασία Tu-22M3M) δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πτήση στο Καζάν της Ρωσίας και πλέον το πρόγραμμα ανανέωσης όλου του σμήνους (περίπου 60 αεροσκάφη) πήρε το πράσινο φως για να προχωρήσει.

Το αεροσκάφος έχει βεληνεκές 2.200 χιλιομέτρων και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει νέο σύστημα σκόπευσης ακριβείας, ψηφιακό κόκπιτ και πολύ πιο σύγχρονο ραντάρ, ενώ διατηρεί τη φονική ικανότητά του να μεταφέρει πυραύλους κρουζ και να χτυπά από μεγάλες αποστάσεις θαλάσσιους και επίγειους στόχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ανανεωμένο Tu-22 θα μπορεί να μεταφέρει τα διαβόητα υπερηχητικά βλήματα Kinzhal, με τα οποία η Ρωσία σκοπεύει να ενισχύσει την αμυντική της θωράκιση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.