ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κρίση στις σχέσεις Αφγανιστάν-Πακιστάν: Η Καμπούλ ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από την Ισλαμαμπάντ

Κρίση στις σχέσεις Αφγανιστάν-Πακιστάν: Η Καμπούλ ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από την Ισλαμαμπάντ

To Αφγανιστάν ανακάλεσε τον πρεσβευτή του και άλλους ανώτερους διπλωμάτες που υπηρετούν στο Ισλαμαμπάντ, “μετά την απαγωγή της κόρης” του αντιπροσώπου του στο Πακιστάν και “όσο δεν έχουν εξαλειφθεί οι απειλές για την ασφάλειά τους”, ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το αφγανικό υπουργείο κάλεσε το Σάββατο τον Πακιστανό πρεσβευτή στην Καμπούλ και επέδωσε “έντονη διαμαρτυρία” μετά την “απαγωγή για αρκετές ώρες” την Παρασκευή από αγνώστους της Σιλσίλα Ακιχίλ, της κόρης του πρεσβευτή του στο Ισλαμαμπάντ, Νατζιμπουλάχ Αλιχίλ. Οι δράστες την άφησαν με τραύματα και σημάδια από σχοινί.

“Η αφγανική κυβέρνηση ανακάλεσε τον πρεσβευτή της και ανώτερους διπλωμάτες στην Καμπούλ μέχρι να εξαλειφθούν οι απειλές για την ασφάλειά τους, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης και της τιμωρίας των δραστών”, αναφέρει η ανακοίνωση του αφγανικού υπουργείου Εξωτερικών. “Αφγανική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Πακιστάν στο εγγύς μέλλον για να αξιολογήσει και να παρακολουθήσει αυτά τα θέματα. Υπό το φως των συμπερασμάτων τους, ενδέχεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Πακιστάν ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι ενίσχυσε την ασφάλεια του πρεσβευτή και ξεκίνησε έρευνα για να βρει τους ενόχους αυτής της “απαγωγής”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.