ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συρία: Σκοτώθηκε ανώτερος ηγέτης της Αλ Κάιντα σε αμερικανική επίθεση με drone

Συρία: Σκοτώθηκε ανώτερος ηγέτης της Αλ Κάιντα σε αμερικανική επίθεση με drone

Ο ανώτερος ηγέτης της Αλ Κάιντα Αμπντούλ Χαμίντ αλ-Ματάρ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Ταγματάρχης του Στρατού των ΗΠΑ και εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM) Τζον Ρίγκσμπι.

«Δεν έχουμε ενδείξεις για απώλειες αμάχων ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, το οποίο διεξήχθη με αεροσκάφος MQ-9», είπε ο Ρίγκσμπι και πρόσθεσε: «Η Αλ Κάιντα συνεχίζει να αποτελεί απειλή για την Αμερική και τους συμμάχους μας».

Έκανε αναφορά στη Συρία και τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης: «Η Αλ Κάιντα χρησιμοποιεί τη Συρία ως ασφαλές καταφύγιο για την ανοικοδόμηση, τον συντονισμό με εξωτερικές θυγατρικές και τον σχεδιασμό εξωτερικών επιχειρήσεων. Η Αλ Κάιντα χρησιμοποιεί επίσης τη Συρία ως βάση για απειλές που φθάνουν στη Συρία, το Ιράκ και όχι μόνο. Η απομάκρυνση αυτού του ανώτερου ηγέτη της Αλ Κάιντα θα διαταράξει την ικανότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να σχεδιάζει περαιτέρω και να πραγματοποιεί παγκόσμιες επιθέσεις που απειλούν τους πολίτες των ΗΠΑ, τους εταίρους μας και τους αθώους πολίτες».

Ενώ έκλεισε με μια προειδοποίηση: «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στοχεύουν μέλη της Αλ Κάιντα και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που σκοπεύουν να βλάψουν τις ΗΠΑ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιδρομή έρχεται δύο ημέρες μετά από επίθεση εναντίον αμερικανικού στρατιωτικού φυλακίου στη νότια Συρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.