ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ινδία – 16χρονη άστεγη καταγγέλλει: «Βιάστηκα από 400 άντρες» – Την εξανάγκασαν να εκδίδεται

Την πάντρεψαν στα 13 με έναν 33χρονο

Ινδία – 16χρονη άστεγη καταγγέλλει: «Βιάστηκα από 400 άντρες» – Την εξανάγκασαν να εκδίδεται

Έπειτα από την καταγγελία μιας 16χρονης στη Δυτική Ινδία, ότι βιάστηκε εκατοντάδες φορές από άντρες, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον επτά άτομα.

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά φριχτών υποθέσεων που υπογραμμίζει για άλλη μια φορά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα με το θέμα της σεξουαλικής βίας.

Με μια δήλωση στην Επιτροπής Ευζωίας Παιδιού της Ινδίας (CWC) στις 11 Νοεμβρίου, το κορίτσι, το οποίο είναι άστεγο, ανέφερε ότι βιάστηκε από 400 ανθρώπους στην περιοχή Beed στην πολιτεία Maharashtra, σύμφωνα με τον επικεφαλής της CWC, Abhay Vitthalrao Vanave. Μάλιστα, κατονόμασε και δύο αστυνομικούς στην καταγγελία της.

Το κορίτσι ζητιάνευε για χρήματα σε μια στάση λεωφορείου όταν φέρεται να της επιτέθηκαν τρεις άντρες και να την εξανάγκασαν να εκδίδεται.

Κι ενώ ο αριθμός των φερόμενων ως βιαστών είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί, το κορίτσι μπορούσε να αναγνωρίσει τουλάχιστον 25 δράστες.

Σε επικοινωνία του CNN με την αστυνομία του Beed δεν έγινε κάποιο σχόλιο για τις καταγγελίες του κοριτσιού.

Σε μια δήλωσή της τη Δευτέρα, η αστυνομία σημείωσε ότι έχει ανοίξει υποθέσεις σε βάρος οκτώ αντρών – ανάμεσά τους και ένας ανήλικος – με την κατηγορία του βιασμού.

Την πάντρεψαν στα 13 με έναν 33χρονο

Το κορίτσι είπε στην αστυνομία ότι την πάντρεψαν στην ηλικία των 13 ετών με έναν 33χρονο, ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Είπε ακόμη στους αστυνομικούς ότι της είχε επιτεθεί σεξουαλικά και ο πατέρας της, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει και τα δύο σπίτια και να κοιμάται σε μια στάση λεωφορείου.

https://twitter.com/cnni/status/1460544451638669315

Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, Yogita Bhayana, δήλωσε πως πρόκειται «για την πιο τραγική υπόθεση βιασμού στην ιστορία».

«Το κορίτσι βασανιζόταν κάθε μέρα», τόνισε και πρόσθεσε ότι η αστυνομία είχε αποτύχει να την προστατεύσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότερες από 28.000 υποθέσεις βιασμού γυναικών καταγγέλθηκαν το 2020 – ένας κάθε 18 λεπτά. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλοί βιασμοί δεν καταγγέλλονται εξαιτίας του φόβου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.