ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χειροπέδες σε 100 αλλοδαπούς στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας – Περιορισμοί σε ταξίδια προς Μινσκ

Η Πολωνία κατηγορεί τους Λευκορώσους ότι «εξανάγκασαν τους μετανάστες να ρίξουν πέτρες στους Πολωνούς στρατιώτες για να αποσπάσουν την προσοχή τους»

Χειροπέδες σε 100 αλλοδαπούς στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας – Περιορισμοί σε ταξίδια προς Μινσκ

Γύρω στους 100 αλλοδαπούς οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα με τη Λευκορωσία συνέλαβαν την περασμένη νύχτα οι πολωνικές δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα το πολωνικό υπουργείο Άμυνας.

«Μια ομάδα περίπου 100 μεταναστών συνελήφθη από τις πολωνικές υπηρεσίες», ανακοίνωσε το υπουργείο, κατηγορώντας τους Λευκορώσους ότι «εξανάγκασαν τους μετανάστες να ρίξουν πέτρες στους πολωνούς στρατιώτες για να αποσπάσουν την προσοχή τους».

«Η απόπειρα να περάσουν τα σύνορα έγινε σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από εκεί», κοντά στο χωριό Ντούμπιτσε Τσερκιέβνε, ανέφερε το υπουργείο.

Βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας, δείχνει πολωνούς στρατιώτες να περικυκλώνουν μια μεγάλη ομάδα αλλοδαπών που κάθονται καταγής τη νύκτα μέσα σε δάσος κοντά σε ένα φράγμα από συρματόπλεγμα.

Στο μεταξύ, ο Λίβανος ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να περιορίσουν τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στη Λευκορωσία μόνο σε όσους έχουν θεώρηση εισόδου (βίζα), άδεια παραμονής ή λευκορωσική υπηκοότητα, σύμφωνα με δήλωση της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας που είδε σήμερα το Ρόιτερς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ευρωπαϊκές χώρες κατηγορούν το Μινσκ ότι μεταφέρει αεροπορικώς στη Λευκορωσία χιλιάδες αλλοδαποί, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, και τους πιέζει να περάσουν παράνομα τα σύνορα, ώστε να τιμωρήσει μ’ αυτό τον τρόπο την Ευρώπη για τις κυρώσεις που επιβάλλει στο Μινσκ εξαιτίας της καταστολής διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας από τις λευκορωσικές αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.