ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιατί δεν θα γίνει πόλεμος στην Ουκρανία: Αμερικανός αναλυτής τ.αξιωματικός Πληροφοριών Πεζοναυτών αναλύει τους λόγους

Γιατί δεν θα γίνει πόλεμος στην Ουκρανία: Αμερικανός αναλυτής τ.αξιωματικός Πληροφοριών Πεζοναυτών αναλύει τους λόγους

Τους βασικούς λόγους για τους οποίους δεν πρόκειται να υπάρξει πόλεμος στην Ουκρανία (αντίθετα με τον ορυμαγδό και την προπαγάνδα διεθνών ΜΜΕ και των ελληνικών αντιγραφών τους), ούτε και ρωσική εισβολή, κάτι που έχει αναλυθεί διεξοδικά από το pronews.gr και το defencenet.gr, παραθέτει ο Scott Ritter, νυν αναλυτής και πρώην αξιωματικός Πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, σημειώνοντας βασικά ότι ούτε οι Ρώσοι φαίνεται να θέλουν μια πολεμική σύγκρουση, αλλά ούτε και οι ΗΠΑ μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις αυτής της σύγκρουσης.

Ο Scott Ritter υπηρέτησε στη Σοβιετική Ένωση ως επιθεωρητής εφαρμόζοντας τη Συνθήκη INF, στο επιτελείο του στρατηγού Schwarzkopf κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου και από το 1991-1998 ήταν επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα σημειώνει ότι: «Οι αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις δεν είναι έτοιμες για πόλεμο με τις αντίστοιχες ρωσικές. (…) Ένας πόλεμος με τη Ρωσία στην Ουκρανία δεν θα έμοιαζε με τίποτα στο παρελθόν: Οι συγκρούσεις σε Βιετνάμ και Αφγανιστάν θα μοιάζουν με ηλεκτρονικό παιχνίδι μπροστά σε εκείνα που θα ζήσουν οι Αμερικανοί στρατιώτες αν εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Το 2016, ο τότε υποστράτηγος McMaster (και μετέπειτα ΣΕΑ των ΗΠΑ), μίλησε για τα αποτελέσματα μιας μελέτης για το ρωσικό Δόγμα Πολέμου Νέας Γενιάς. Είχε εξετάσει τα μαθήματα από όλες τις μάχες στην ανατολική Ουκρανία. Κατέληξε στο εξής συμπέρασμα το οποίο και παρουσίασε στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον:

“Οι μελέτες δείχνουν ότι οι Ρώσοι έχουν ανώτερη ισχύ πυροβολικού, καλύτερα οχήματα μάχης και εφαρμόζουν εξελιγμένη χρήση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV). Σε περίπτωση που οι αμερικανικές δυνάμεις βρεθούν σε έναν χερσαίο πόλεμο με τη Ρωσία θα ξυπνήσουν απότομα σε ένα σκληρό και απάνθρωπο περιβάλλον”.

Η σύγκρουση χαμηλής έντασης που διεξήγαγε ο αμερικανικός στρατός στο Ιράκ και το Αφγανιστάν έχει δημιουργήσει ένα κατεστημένο που βασίζεται στην ιδέα ότι, κάθε ζωή Αμερικανού στρατιώτη είναι πολύτιμη και ότι θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για την διάσωση των τραυματιών ώστε να μπορούν να λάβουν, σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα ιατρικές βοήθειες.

Αυτό μπορεί να ήταν εφικτό, όταν οι ΗΠΑ είχαν τον έλεγχο του περιβάλλοντος όπου διεξάγονταν οι μάχες. Θα είναι, ωστόσο, ανέφικτο σε μεγάλης κλίμακας πολεμική σύρραξη.

Δεν θα υπάρχουν ελικόπτερα διακομιδής τραυματιών και ακόμα κι αν απογειώνονταν θα καταρρίπτονταν. Δεν θα υπάρχουν στρατιωτικά ασθενοφόρα και ακόμα κι αν κατέφταναν στο σημείο, θα καταστρέφονταν τάχιστα. Δεν θα υπάρχουν υπαίθρια νοσοκομεία και ακόμα κι αν δημιουργούνταν, θα καταλαμβάνονταν από ρωσικές χερσαίες δυνάμεις.

Αυτό που θα επικρατήσει, θα είναι θάνατος και καταστροφή.

Ένα από τα γεγονότα που πυροδότησε τη μελέτη του ΜακΜάστερ για τον ρωσικό δόγμα Πολέμου, ήταν η καταστροφή μιας ουκρανικής Ταξιαρχίας από το ρωσικό πυροβολικό στις αρχές του 2015 (σ.σ.: επρόκειτο για τις μάχες του Ιλόβαϊσκ και του Ντεμπάλτσεβο όταν η 128η Μ/Κ Ταξιαρχία και το Τάγμα Εθελοντών «Ντόνμπας», ισχύος 8.000 άνδρών παρά την οχύρωσή τους, συνετρίβησαν από ένα πρωτοφανές μπαράζ πυροβολικού των ρωσόφωνων αυτονομιστών).

Η ανωτερότητα της Ρωσίας στο πυροβολικό είναι συντριπτική, τόσο ως προς τον αριθμό των συστημάτων πυροβολικού που έχουν τοποθετηθεί, όσο και ως προς τη φονικότητα των πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται.

Ενώ η Αεροπορία των ΗΠΑ μπορεί να είναι σε θέση να διεξάγει μια μάχη στον εναέριο χώρο, πάνω από οποιοδήποτε πεδίο μάχης, το περιβάλλον μάχης στην Ουκρανία δεν θα θυμίζει τίποτα από την απόλυτη αεροπορική υπεροχή που απολαμβάνει ο αμερικανικός Στρατός στις επιχειρήσεις του στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ο εναέριος χώρος θα επιτηρείται από μια πολύ ικανή ρωσική Αεροπορία και οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις θα επιχειρούν κάτω από μια ομπρέλα προστασίας των μαχητικών αεροπλάνων τους, την οποία δεν θα έχουν ούτε οι ΗΠΑ ούτε το ΝΑΤΟ.

Δεν θα μπορέσουν να έχουν την άμεση αεροπορική υποστήριξη που θα καταφθάνει σαν το ιππικό στις ταινίες για να σώσει τα πολιορκημένα αμερικανικά στρατεύματα. Οι δυνάμεις εδάφους θα είναι απελπιστικά μόνες.

Αυτό το αίσθημα απομόνωσης θα ενισχυθεί από την πραγματικότητα ότι, λόγω της συντριπτικής υπεροχής της Ρωσίας στην ικανότητα ηλεκτρονικού πολέμου, οι δυνάμεις των ΗΠΑ στο έδαφος θα είναι κωφές, βουβές και τυφλές σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους, ανίκανες να επικοινωνήσουν, να λάβουν πληροφορίες, και ακόμη λειτουργούν καθώς οι ασύρματοι, τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα όπλα θα έχουν παύσει να λειτουργούν.

Πίσω στη δεκαετία του 1980, εκπαιδευόμασταν τακτικά να δεχόμαστε απώλειες 30-40% και να συνεχίσουμε τον αγώνα, γιατί αυτή ήταν η πραγματικότητα της σύγχρονης μάχης ενάντια σε μια σοβιετική απειλή. Τότε, ήμασταν σε θέση να ταιριάξουμε αποτελεσματικά τους Σοβιετικούς όσον αφορά το μέγεθος της δύναμης, τη δομή και την ικανότητα.

Αυτό δεν θα συνέβαινε σε κανέναν ευρωπαϊκό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Επίσης ο πόλεμος με τη Ρωσία δεν θα περιοριστεί στην Ουκρανία, αλλά θα επεκταθεί σε πεδία μάχης στις χώρες της Βαλτικής, στην Πολωνία, στη Ρουμανία και αλλού. Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν αεροδρόμια, αποθήκες και λιμάνια του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κανείς δεν θέλει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη».

Επίσης, όπως έχουμε σημειώσει στο pronews.gr και στο defencenet.gr η απάντηση στο ερώτημα «Γιατί η Ρωσία αποκλείεται να εισβάλλει στην Ουκρανία;» είναι πολύ απλούστερη απ’ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί.

Πρώτον γιατί ο Β.Πούτιν θεωρεί την Ουκρανία… «μέρος της Ρωσίας» και τους Ουκρανούς «αδέλφια».

Ο ίδιος έχει δηλώσει πώς μια ρωσική ενέργεια κατά της Ουκρανίας θα ήταν «εμφύλιος πόλεμος».

«Είναι ρωσικό αίμα, αδελφό σλαβικό αίμα. Πώς θα χύσουμε τέτοιο αίμα;» είχε δηλώσει για πρώτη φορά το 2014 και το επανέλαβε πρόσφατα.

Δεύτερον γιατί μια τέτοια κίνηση θα υπονόμευε την ρωσική πολιτική στο θέμα των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου και γενικότερα τις πωλήσεις ρωσικών υδρογονανθράκων στην δυτική Ευρώπη την στιγμή που στην Μόσχα και στο Βερολίνο αναμένουν την ενεργοποίηση του Nord Stream ΙΙ.

Με ποια λογική (έστω και την «λογική» του Μπάιντεν), κάποιος «θα πυροβολούσε τον πελάτη του»;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρακτικά όλη αυτή η φημολογία περί «ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» από τα δυτικά ΜΜΕ (που λαμβάνουν πληροφόρηση από τις αντίστοιχες δυτικές μυστικές υπηρεσίες) αφορά την δημιουργία ενός αρνητικού κλίματος για την Ρωσία με βασικό διακύβευμα την λειτουργία του Nord Stream II.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.