ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αιματηρές οι συγκρούσεις στη Βραζιλία

Αιματηρές οι συγκρούσεις στη Βραζιλία

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, έξι άμαχοι κι ένα μέλος της ειδικής μονάδας επίλεκτων της αστυνομίας (BOPE) σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην παραγκούπολη Νόβα Ολάντα, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Ένας κάτοικος και ένα μέλος της BOPE σκοτώθηκαν από σφαίρες το βράδυ της Δευτέρας, όταν η μονάδα αυτή επενέβη κατά εγκληματιών που είχαν στραφεί εναντίον αυτοκινητιστών οι οποίοι είχαν μπλοκαριστεί από διαδήλωση.

Πέντε «ύποπτοι», σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκαν στην συνέχεια σήμερα την αυγή κατά την διάρκεια επιχείρησης της BOPE που είχε στόχο την σύλληψη των υπόπτων για τις επιθέσεις στους αυτοκινητιστές που έγιναν το βράδυ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι ανήλικο, συνελήφθησαν σήμερα και ότι κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά.

Για την αστυνομική επιχείρηση κινητοποιήθηκαν 100 μέλη της BOPE. Η Βραζιλία αντιμετωπίζει ένα ιστορικό κύμα κοινωνικής διαμαρτυρίας, με μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την χώρα. Μετά τις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας, οι διαδηλωτές πραγματοποιούν πιο περιορισμένες δράσεις, οι οποίες μπλοκάρουν την πρόσβαση σε σημαντικές οδικές αρτηρίες, προκαλώντας πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.