ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Κατάρ βάζει “φωτιά” στην Μέση Ανατολή;

Το Κατάρ βάζει “φωτιά” στην Μέση Ανατολή;

Άκρως ανησυχητικά, εφόσον αληθεύουν, είναι τα δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, αναφορικά με τον εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών με πυραυλικά αντιαεροπορικά συστήματα. Η κυβέρνηση Ομπάμα ζήτησε από τους συμμάχους που τάσσονται υπέρ της αποστολής όπλων στους αντάρτες, να αποφύγουν οπωσδήποτε να τους παράσχουν φορητούς εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων, υπό το φόβο ότι αυτά μπορεί να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών, που ως γνωστό δραστηριοποιούνται κατά του Άσσαντ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όλες οι χώρες το απέφυγαν, πλην του Κατάρ, το οποίο παρέχει όπλα στους αντάρτες από το 2011. Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές το Κατάρ έχει δημιουργήσει “υπόγειο δίκτυο” μεταφοράς όπλων. Σε μία από τις αποστολές στάλθηκαν κινεζικοί πύραυλοι FN-6, που χρησιμοποιήθηκαν ήδη για την κατάρριψη αεροπορικών μέσων της Συριακής Αεροπορίας.

Ένας από τους φόβους που εκφράζονται είναι ότι η προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να ξεκινήσει την σταδιακή μεταφορά όπλων στους αντάρτες, είναι πολύ πιθανό να εκληφθεί από το Κατάρ ως πράσινο φως για ακόμα πιο δραστικές κινήσεις στον τομέα αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.