ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠΕΞ: Η Κύπρος δεν μπορεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες

ΥΠΕΞ: Η Κύπρος δεν μπορεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η κυπριακή πρεσβεία στο Κάιρο την ώρα που το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όσους βρίσκονται ή πρόκειται να ταξιδέψουν στην Αίγυπτο.

Η Κύπρος δεν μπορεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες διαμηνύει ο Ιωάννης Κασουλίδης και εξηγεί πώς οι εξελίξεις μπορεί να επηρεάσουν την συμφωνία Κύπρου- Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το  Υπουργείο Εξωτερικών, συμβουλεύοντας τους Κυπρίους πολίτες οι οποίοι διαμένουν, επισκέπτονται ή προτίθενται να επισκεφθούν την Αίγυπτο, να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή και ν’ αποφεύγουν τους χώρους όπου γίνονται μαζικές συγκεντρώσεις.

Η Κυπριακή Κυβέρνησή σε ανακοίνωσή της καλει τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με αυτοσυγκάτηση. «Εκφράζουμε την συμπαράσταση προς τον φίλο αιγυπτιακό λαό ευχόμενοι να εκπληρωθούν οι προσδοκίες του στον δρόμο για την αναζήτηση της δημοκρατίας και την συμμετοχή στην διακυβέρνηση», δήλωσε ο ΥΠΕΞ.

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα βρίσκεται η κυπριακή πρεσβεία στο Κάιρο χωρίς μέχρι στιγμής να σημειωθεί οποιοδήποτε πρόβλημα με τους Κυπρίους που διαμένουν κυρίως σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια.

“Η δημοκρατική διαδικασία εξελίσσεται επι του παρόντος ομαλά και δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους τους δικούς μας. Εαν χρειαστεί έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με άλλες πρεσβείες της ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση”, ανέφερε ο ΥΠΕΞ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επαναλαμβάνει ότι η Κύπρος δεν είναι σε θέση να δεχτεί άλλους πρόσφυγες.

“Εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε λόγω της οικονομικής κατάστασης. Ήδη έχουμε ένα μεγάλο αριθμό αιτητών πολιτικού ασύλου κυρίως Σύριων και επομένως θεωρούμε ότι έχουμε επιτελέσει το δικό μας εθνικό καθήκον” , είπε ο κ. Κασουλίδης.

Λόγω των εξελίξεων ο Υπουργός Ενέργειας της Κυβέρνησης Μόρσι ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Κύπρο.

“Απομένουν φυσικά να ληφθούν πολλά βήματα, αλλά επιδιώκουμε συμφωνία και με το Ισραήλ που θα αφορά τη συνεκμετάλλευση και μια σειρά από άλλα θέματα τα οποία απορρέουν από τις υφιστάμενες συμφωνίες καθορισμού της ΑΟΖ.  Ελπίζουμε ότι με τις σημερινές εξελίξεις αυτό να συμβεί όταν βρει η χώρα τον δρόμο της “, σημείωσε ο ΥΠΕΞ.

Όποιος θέλει να φύγει από την Αίγυπτο μπορεί να το πράξει αφού οι πτήσεις πραγματοποιούνται προς το παρόν κανονικά.

Οι  χθεσινές εξελίξεις στη γείτονα χώρα, όπως αναφέρει το Sigmalive, δεν έχουν επηρεάσει την ομαλή διεξαγωγή της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου. Ο  εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου δηλώνει ‘ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ανάγκη για παροχή διευκολύνσεων σε αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις από και προς το Κάιρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.