ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Πεντάγωνο μετέφερε προσωπικό των ΗΠΑ εκτός της Υεμένης

Το Πεντάγωνο μετέφερε προσωπικό των ΗΠΑ εκτός της Υεμένης

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ μετέφερε σήμερα μέρος του προσωπικού που εργάζεται στην Υεμένη για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης από την Σαναά σε άλλες τοποθεσίες, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, καθώς η Ουάσινγκτον έχει εκδώσει οδηγία προς τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα αυτή στην αραβική χερσόνησο και διέταξε την άμεση απομάκρυνση του μη αναγκαίου προσωπικού λόγω απειλών για τρομοκρατικές ενέργειες.

«Κατόπιν αιτήματος από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, νωρίς το πρωί η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ μετέφερε προσωπικό από τη Σανάα, στην Υεμένη» εκτός της χώρας αυτής, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Δεν έδωσε διευκρινίσεις για το είδος του προσωπικού αυτού ή πού μεταφέρθηκε.

«Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συνεχίζει να έχει προσωπικό στο πεδίο στην Υεμένη προς υποστήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και για να παρακολουθεί την κατάσταση ασφαλείας», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο μεταξύ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις της στην Υεμένη εξαιτίας της απειλής περί τρομοκρατικών επιθέσεων η οποία ώθησε πολλές δυτικές χώρες να κλείσουν τις πρεσβείες τους, έπειτα από προειδοποίηση που απηύθυναν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είμαστε παρόντες, αλλά επιχειρούμε με την πιο μεγάλη προσοχή και με βάση συγκεκριμένους περιορισμούς», δήλωσε σήμερα στη Γενεύη η εκπρόσωπος της Αρμοστείας, Μελίσα Φλέμινγκ.

Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Γενεύη, Κορίν Μομάλ-Βανιάν, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, επισημαίνοντας ότι ο διεθνής αυτός οργανισμός δεν κάνει κανένα σχόλιο για θέματα που αφορούν την ασφάλεια.

Η Αρμοστεία παρέχει βοήθεια σε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στην Υεμένη, κυρίως από την Αφρική, που φθάνουν στη χώρα με την ελπίδα να βρουν εργασία σε αραβικές χώρες ή βρίσκονται καθ’ οδόν προς την Ευρώπη.

Τουλάχιστον 46.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Υεμένη το πρώτο εξάμηνο φέτος, στην πλειονότητά τους από την Αιθιοπία. Την περασμένη χρονιά, η Αρμοστεία είχε καταγράψει 107.000 πρόσωπα στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.