ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ρωσία έστειλε μέχρι και UAV στον Άσαντ

Η Ρωσία έστειλε μέχρι και UAV στον Άσαντ

O δυτικός Τύπος κατηγορεί την Ρωσία ότι από το Δεκέμβριο έχει προχωρήσει σε πολλές μεγάλες παραδόσεις όπλων προς τον Άσαντ άμεσα ή μέσω διαμεσολαβητών.

Εμπειρογνώμονας στον τομέα ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Δεκάδες μεταγωγικά αεροσκάφη An-124, έχουν παραδώσει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, εξοπλισμό αναγνώρισης, ραντάρ, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ανταλλακτικά ελικοπτέρων και διάφορα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων βομβών».

Η πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, πρόσθεσε: «οι Ρώσοι σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες στον τομέα των επιχειρήσεων αναγνώρισης, βλέπουν μέσω των Drones σε 24ωρη βάση, τις θέσεις και τις κινήσεις των ανταρτών, προβαίνουν σε αναλύσεις και καθορίζουν με υψηλή ακρίβεια άμεσους βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές».

Ο Βιατσεσλάβ Νταβιντένκο, εκπρόσωπος της Rosoboronexport, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Reuters.

Μια άλλη πηγή που είναι συνδεδεμένη με το διεθνές εμπόριο όπλων, επιβεβαιώνει τα λόγια του πρώτου: «Τα όπλα που μεταφέρθηκαν στη Συρία, έγιναν από τη Ρωσία την ίδια ή μέσω άλλων χωρών της Μαύρης Θάλασσας- Βουλγαρίας-Ουκρανίας και Ρουμανίας».

Εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, είπαν ότι το περασμένο έτος δεν δόθηκε καμία άδεια για προμήθεια όπλων στη Συρία. Εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις εκθέσεις αυτές και όλες οι παραδόσεις όπλων στη Συρία, διακόπηκαν εθελοντικά από το 2011».

Μια άλλη πηγή από το εμπόριο όπλων θα τονίσει:

«Οι περισσότεροι σίγουρα γνωρίζουν ότι τα όπλα προέρχονται από τη Ρωσία για να κρατήσει τον Άσαντ στην εξουσία, αν δεν θέλει να χάσει σε αυτό που ιδιαίτερα προσβλέπει, στα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

To παράδοξο είναι ότι δεν βλέπουν τόσο καιρό τον οπλισμό που η Δύση έστελνε σε ακραίους ισλαμιστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.