ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ινδονησία: Σύλληψη 11 ατόμων για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων

Ινδονησία: Σύλληψη 11 ατόμων για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων

11 άτομα συνέλαβε η αστυνομία της Ινδονησίας, τα οποία κατηγορεί ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τζακάρτα και άλλες διπλωματικές αποστολές, σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας. Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιο στάδιο θεωρεί η αστυνομία ότι είχε φτάσει η προετοιμασία των επιθέσεων.

«Οι στόχοι της ομάδας ήταν να επιτεθεί στην αμερικανική πρεσβεία στην Τζακάρτα και στο γενικό προξενείο στην πόλη Σουραμπάγια, στο ανατολικό τμήμα της Ινδονησίας» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σουχάρντι Αλίους το Σάββατο.

Οι συλλήψεις έγιναν σε επιχειρήσεις της αστυνομίας την Παρασκευή και το Σάββατο σε τέσσερις επαρχίες της χώρας.

Η ομάδα κατηγορείτι ότι είχε επίσης επιλέξει ως στόχο ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στην αυστραλιανή πρεσβεία στην Τζακάρτα όπου έχει γραφεία η μεγάλη αμερικανική μεταλλευτική εταιρεία Freeport-MacMoRan, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Κατά την επιχείρηση αυτή η αστυνομία κατέσχεσε επίσης εκρηκτικές ουσίες και ένα εγχειρίδιο κατασκευής βομβών, πρόσθεσε ο Αλίους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.