ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ροσίσκαγια: “Αδύναμη η αμερικανική “ασπίδα””

Ροσίσκαγια: “Αδύναμη η αμερικανική “ασπίδα””

Aμφισβητείται από το ρωσικό τύπο η αποτελεσματικότητα της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας, καθότι αποκαλύπτεται ότι πύραυλος μικρού βεληνεκούς, διαπέρασε την άμυνα, και εάν αυτό συνέβαινε σε καιρό πυρηνικού πολέμου, θα οδηγούσε στην εξολόθρευση προφανώς μιας αμερικανικής μεγαλούπολης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη άσκηση συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στην ιστορία  των  αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στη διάρκεια των ασκήσεων αναχαιτίστηκαν πέντε βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι κρούζ, ωστόσο δεν έγινε κατορθωτό να  αναχαιτιστεί ένας έκτος πύραυλος μικρού βεληνεκούς και σε αυτό ο αμερικανικός στρατός  σώπασε, γράφει η ρωσική εφημερίδα Ροσίσκαγια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό το γεγονός είναι απόδειξη της τρωτότητας της εγκατάστασης του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.

Σε περίπτωση πραγματικού κινδύνου, έστω και ένας πύραυλος να μην καταστραφεί  θα οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες, γράφει η εφημερίδα.

Πάντως τέτοιο κλίμα “πυρηνικής” λαγνείας και από τις δύο υπερδυνάμεις είχαμε να ζήσουμε από τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου, και αυτό από μόνο του προκαλεί ανησυχίες, και ανασφάλειες σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.