ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εξόριστος ηγέτης της Χαμάς: Το Ισραήλ απέτυχε και αποδέχθηκε του παλαιστινιακούς όρους

Εξόριστος ηγέτης της Χαμάς: Το Ισραήλ απέτυχε και αποδέχθηκε του παλαιστινιακούς όρους

Ο Χάλεντ Μεσάαλ που είναι εξόριστος ηγέτης της Χαμάς, δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ απέτυχε στην «περιπέτεια» που αποτόλμησε με τις επιθέσεις κατά της Γάζας και εν τέλει αποδέχθηκε τους παλαιστινιακούς όρους, συνομολογώντας στην εκεχειρία.

«Απέτυχε, ευλογημένος να είναι ο Θεός»,δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο ο Μεσάαλ, έπειτα από την ανακοίνωση της εκεχειρίας, προσθέτοντας πως το Ισραήλ «απέτυχε στην περιπέτειά του».

«Είναι μία τακτική ήττα, ένα ακόμη βήμα στο δρόμο και για άλλες ήττες», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ήταν μία ποταπή, δόλια επίθεση κατά του λαού μας στη Γάζα, που έχρηζε απάντησης και αυτοάμυνας», υπογράμμισε ο Μεσάαλ, ευχαριστώντας παράλληλα και την Αίγυπτο για τη διαμεσολάβησή της για την επίτευξη της εκεχειρίας, που κατ’ αυτόν σέβεται τα παλαιστινιακά αιτήματα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εάν το Ισραήλ σεβασθεί την εκεχειρία το ίδιο θα πράξουν και οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι θα απαντήσουν εάν το εβραϊκό κράτος δεν τηρήσει τα υπεσχημένα.

Ο ηγέτης της Χαμάς υποστήριξε πως τα μισά από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ είχαν κατασκευασθεί στη Γάζα, ενώ τα υπόλοιπα χορηγήθηκαν στους Παλαιστινίους από το Ιράν.

Στο σημείο αυτό, ο Μεσάαλ άδραξε την ευκαιρία να ευχαριστήσει την Τεχεράνη για τον εξοπλισμό και τη χρηματοδότηση της Γάζας, παρά τις διαφορές τους σχετικά με το θέμα της Συρίας.

Από το ποιος και γιατί ξεκίνησε τις συγκρούσεις στην Παλαιστίνη, σαν μια μορφή απόγνωσης, ποιος παρακαλούσε για εκεχειρία και ποιος προειδοποιεί να μη λήξει η εκεχειρία, καταλαβαίνουμε, ποια από τις δύο μεριές είναι αυτή που ουσιαστικά ηττήθηκε σε αυτές τις μάχες. Τελικά μήπως οι ισλαμιστές έχουν μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που φαντάζεται η Δύση;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.