ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Eτοιμο το Ισραήλ να κτυπήσει με F-35 -Οι S-300 της Συρίας ενώνονται με το Σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου C3 της Ρωσίας

Eτοιμο το Ισραήλ να κτυπήσει με F-35 -Οι S-300 της Συρίας ενώνονται με το Σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου C3 της Ρωσίας

Ασχημα νέα έρχονται από την Μέση Ανατολή καθώς σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ μιλά για επικείμενες επιθέσεις με μαχητικά F-35 στην Συρία μετά την επίσημη ανακοίνωση και δημοσιοποίηση της άφιξης των S-300 στην Συρία. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Υπουργός Άμυνας και ΜΜΕ της χώρας ανακοίνωσαν πως “ως αποτέλεσμα της απόκτησης S-300 από την Συρία, το Ισραήλ θα απαντήσει με μέτρα τα οποία δεν είχε εφαρμόσει ποτέ στο παρελθόν”!

Το Ισραήλ τόνισε ότι η κίνηση αυτή της Ρωσίας Ρωσία δεν του αφήνει πλέον καμία άλλη επιλογή, από το να καταστρέψει τα συστήματα.

Ανώνυμος αξιωματούχος του Ισραήλ ανέφερε πως οι S-300 μπορούν να ηττηθούν στο έδαφος από τα F-35 .

“Μπορούμε να τα καταστρέψουμε” τόνισε.

“Οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Αεροπορίας μας είναι τέτοιες που οι S-300 δεν μπορούν να περιορίσουν την δράση μας” ανέφερε στο ραδιόφωνο του ισραηλινού Στρατού.

“Γνωρίζετε πως έχουμε μαχητικά stealth, τα καλύτερα μαχητικά του κόσμου. Οι S-300 δεν μπορούν να μας εντοπίσουν” πρόσθεσε.

“Ξεκαθαρίσαμε στην Συρία πως δεν θα κάνουμε πίσω από την δέσμευση μας για αποτροπή δημιουργίας ιρανικού θύλακα στην Συρία. Εχουμε μερικούς μήνες μέχρι να καταστούν επιχειρησιακοί οι S-300” τόνισε.

https://twitter.com/Ruptly/status/1044184048992686081

Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Α.Λίμπερμαν, ανέφερε πως το Ισραήλ δεν είναι ευτυχισμένο με την απόκτηση S-300 από την Συρία και υποσχέθηκε πως η Αεροπορία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στον συριακό εναέριο χώρο.

Χθες, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «σοβαρή κλιμάκωση» στην περίπτωση που η Ρωσία παρέδωσε το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 στη Συρία.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω εάν αυτό είναι έγκυρο. Ελπίζω ότι όχι, αυτό θα ήταν σοβαρή κλιμάκωση και ανησυχία», δήλωσε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ.

Ισραηλινό ΜΜΕ ανέφερε πριν λίγο πως οι συριακοί S-300 θα ενωθούν με το Εθνικό πυρηνικό Σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου C3 της Ρωσίας!

“Αυτή είναι η πραγματική απάντηση της Μόσχας. Αυτό εννοούσε ο Σ.Σοιγκού όταν είπε στις 2 του μήνα πως μέχρι τις 20 Οκτώβρη θα υπάρξει ενοποιημένο αντιαεροπορικό σύστημα στην Συρία”.

“Οι συριακοί S-300 δεν θα ενωθούν μόνο με την ρωσική βάση Khmeimim στην Λαττάκεια αλλά και με το ρωσικό σύστημα C3 Διοίκησης, Ελέγχου και Επικοινωνιών εναντίον Πυρηνικών Επιθέσεων”.

“Η στρατηγική αυτή κίνηση αλλάζει τα πάντα για αμερικανικές και ισραηλινές επιχειρήσεις στην Συρία καθώς στην ουσία είναι σαν να υπερασπίζονται οι S-300 ρωσικές πόλεις”.

Το ρωσικό C3 παραμένει άγνωστο για τις δυτικές Υπηρεσίες Πληροφοριών. Οι ρώσοι μηχανικοί εργάζονται πάνω σε αυτό για μήνες υπό άκρα μυστικότητα.

Χτες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε σύσκεψη με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της οποίας ο Yπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου ενημέρωσε τον Ρώσο Πρόεδρο σχετικά με την παράδοση του πυραυλικού συστήματος S-300 και άλλου εξοπλισμού που έχει στόχο την βελτίωση της ασφάλειας των Ρώσων στρατιωτών στη Συρία.

“Έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση των συστημάτων αεράμυνας στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης, πρωτίστως, της προστασίας των στρατιωτών μας”, δήλωσε ο ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας.

Δείτε το βίντεο από την ώρα της ενημέρωσης του Ρώσου Προέδρου, Β.Πούτιν, κατά τη διάρκεια σύσκεψης και την άφιξη των S-300 στην Συρία.

https://twitter.com/RT_com/status/1045010113625493504

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=Be-xPtxoI8o

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.