ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

TRIDENT JUNCTURE 2018: ΝΑΤΟϊκή άσκηση-μαμούθ «στην πόρτα» της Ρωσίας

TRIDENT JUNCTURE 2018: ΝΑΤΟϊκή άσκηση-μαμούθ «στην πόρτα» της Ρωσίας

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ συνεχίζουν την επιθετική συμπεριφορά απέναντι τη Ρωσία.Οργανώνουν άσκηση-μαμούθ στο «κατώφλι της Ρωσίας».

Μαχητικά αεροσκάφη F-16C της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) τα οποία ανήκουν στις δυνάμεις που έχουν αναπτύξει οι Αμερικανοί στο ευρωπαϊκό «θέατρο» επιχειρήσεων και ανήκουν οργανικά στην 480η Μοίρα Μαχητικών της 52ης Πτέρυγας Μάχης με έδρα την αεροπορική βάση Spangdahlem στη Γερμανία, αφίχθηκαν στην αεροπορική βάση Kallax της σουηδικής Αεροπορίας, με σκοπό να συμμετάσχουν στην άσκηση Trident Juncture 2018 που διεξάγεται (18-25 Οκτωβρίου) στη Νορβηγία.

Η Trident Juncture 2018 συνιστά τη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από το 2015, με τη συμμετοχή προσωπικού που ανέρχεται σε 50.000 άτομα (20.000 χερσαίες δυνάμεις, 24.000 ναυτικές δυνάμεις, 3.500 αεροπορικές δυνάμεις, 1.000 προσωπικό λογιστικής υποστήριξης και άλλα 1.300 άτομα προσωπικό από διάφορες συμμαχικές διοικήσεις). Χρησιμοποιείται και ο εναέριος χώρος της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Τα άτομα προέρχονται από συνολικά 31 κράτη (29 κράτη μέλη ΝΑΤΟ με την προσθήκη Σουηδιας και Φινλανδίας. Η άσκηση χρηματοδοτείται εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Αποτροπής (EDI: European Deterrence initiative). Θα συμμετάσχουν 250 αεροσκάφη, 65 πολεμικά πλοία και περισσότερα από 10.000 οχήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα κονδύλια που είναι διαθέσιμα για το EDI επιτρέπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες να βελτιώσουν την αποτρεπτική τους στρατηγική, με την ετοιμότητα των δυνάμεών τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η συμμαχική συλλογική άμυνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.