ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συρία: Ρωσικά μαχητικά Su-35S αναχαίτισαν δύο γαλλικά Rafale F.2 κι ένα αμερικανικό KC-10 (βίντεο)

Συρία: Ρωσικά μαχητικά Su-35S αναχαίτισαν δύο γαλλικά Rafale F.2 κι ένα αμερικανικό KC-10 (βίντεο)

Ρωσικά μαχητικά Su-35 αναχαίτισαν 2 γαλλικά μαχητικά Rafale F.2 και ένα αμερικανικό εναέριο KC-10 πάνω από την Συρία στο πιο σοβαρό επεισόδιο των τελευταίων εβδομάδων στην Συρία.

Η ρωσική Αεροπορία δημοσιοποίησε σχετική φωτό από την αναχαίτιση, όπου διακρίνονται τα τρία ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη σε ακτίνα βολής βλημάτων μικρής ακτίνας από τα ρωσικά μαχητικά, σε ένα σημείο που ήταν εξαιρετικά ευάλωτα τα δυτικά αεροσκάφη: Χωρίς δυνατότητα ελιγμών και χωρίς καύσιμα.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό ιπτάμενο τάνκερ KC-10 Extender ανεφοδίαζε δύο γαλλικά Rafale που βρίσκονταν σε συντονισμό με αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις κατά την διάρκεια επιχειρήσεων στην Συρία

Αξιωματούχος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε το γεγονός και ότι «Πλέον τα ρωσικά μαχητικά προβαίνουν σε εμπλοκές με τα αεροσκάφη της Συμμαχίας».

Όπως ανέφερε ο Υποπτέραρχος Jeffrey L. Harrigian διοικητής της CENTCOM παρόμοια αναχαίτιση έγινε και τον Μάιο του 2017 σε ένα KC-10.

«Θα μοιραστώ μαζί σας το εξής… Ένα παρόμοιο περιστατικό έγινε και το 2017. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν ήταν Su-35 ή Su-30 το οποίο αναχαίτιζε ένα δικό μας KC-10. Αυτό προκάλεσε την ανησυχία μας»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν μερικές εβδομάδες είχε υπάρξει αναχαίτιση και δημοσιευτεί για πρώτη φορά φωτογραφίες από την εμπλοκή Su-35S με αμερικανικά stealth F-22 στην Συρία, με το ρωσικό μαχητικό να έχει εγκλωβίσει το αμερικανικό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.