ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έρευνα για τις πρωτοφανείς εικόνες με την προσαγωγή 112 μαθητών που δημιούργησε σάλο στη Γαλλία

Έρευνα για τις πρωτοφανείς εικόνες με την προσαγωγή 112 μαθητών που δημιούργησε σάλο στη Γαλλία

Σάλος δημιουργήθηκε από το βίντεο με την προσαγωγή 151 νέων μπροστά σε λύκειο της Μαντ-λα-Ζολί, στην Ιβελίν, έπειτα από επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο περιθώριο των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων». Το υλικό προκάλεσε την αντίδραση του Συνηγόρου των Δικαιωμάτων, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά έρευνα για το όλο σκηνικό.

Η έρευνα θα αφορά «τις συνθήκες στις οποίες εκτυλίχθηκαν οι προσαγωγές των μαθητών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ανεξάρτητης αρχής, η οποία υπενθυμίζει πως έχει επιφορτιστεί να «επαγρυπνεί για την τήρηση της δεοντολογίας» από τις δυνάμεις της τάξης και να προασπίζει «το ανώτερο συμφέρον των παιδιών».

Στο μεταξύ, η Αστυνομία κατάσχεσε 28 βόμβες μολότοφ «έτοιμες για χρήση» και τρεις αυτοσχέδιες βόμβες, σήμερα το πρωί, σε οδικό κόμβο υποχρεωτικής κυκλικής πορείας που είχαν καταλάβει προηγουμένως τα «κίτρινα γιλέκα» στη Μοντομπάν. Αυτό αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο νομάρχης της Ταρν-ε-Γκαρόν και ο εισαγγελέας, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο εισαγγελέας της Μοντομπάν ξεκίνησε έρευνα για «μεταφορά εκρηκτικών ουσιών ή προϊόντων, με ποινές που μπορεί να φθάνουν έως και φυλάκιση 10 χρόνων», υπογραμμίζουν οι Αρχές.

Καμία προσαγωγή δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα το μεσημέρι, ανέφερε η νομαρχία. Οι βόμβες μολότοφ κατασχέθηκαν από ένα φορτηγάκι και οι αυτοσχέδιες βόμβες, που αποτελούνταν από γυάλινες συσκευασίες αποσμητικών στις οποίες είχαν τοποθετηθεί πυροκροτητές, ανακαλύφθηκαν σε ένα «αυτοσχέδιο υπόστεγο από παλέτες, κοντά στον οδικό κόμβο υποχρεωτικής κυκλικής πορείας στο Οσόν», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αυτός ο κυκλικός οδικός κόμβος, που έχει στρατηγική σημασία, γιατί εξυπηρετεί την εμπορική ζώνη βόρεια της Μοντομπάν και την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο A20 (Μοντομπάν-Βιερζόν), καταλαμβάνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα από τα «κίτρινα γιλέκα».

Όταν ξεκίνησε η κινητοποίηση, στις 17 Νοεμβρίου, ένα «κίτρινο γιλέκο» είχε τραυματιστεί στα πόδια στο σημείο αυτό, όταν ένας αυτοκινητιστής επιχείρησε να περάσει με τη βία από το σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.