ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας ανήγγειλε συλλήψεις υπουργών αν εμπλέκονται με την ναρκομαφία

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας ανήγγειλε συλλήψεις υπουργών αν εμπλέκονται με την ναρκομαφία

Ο Σέρβος πρωθυπουργός, Ίβιτσα Ντάτσιτς ανήγγειλε συλλήψεις υπουργών και συνεργατών του, αν αποδειχθεί ότι έχουν σχέση με τον καταζητούμενο αρχηγό της ναρκομαφίας, Ντάρκο Σάριτς.

Ο κ. Ντάτσιτς προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση μετά την αναγγελία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν στις 6 Ιανουαρίου ότι ο Ντάρκο Σάριτς θα συλληφθεί, που πυροδότησε δημοσιεύματα του τύπου για πιθανές σχέσεις του καταζητούμενου με κρατικούς αξιωματούχους.

“Δώστε μου αυτόν που συνομίλησε με τον Σάριτς και σήμερα θα συλληφθεί. Οι κατηγορίες αυτές είναι βαριές και δεν θέλω να πω περισσότερα, επειδή δεν θέλω να είμαι σε μία κυβέρνηση, οι υπουργοί της οποίας μιλούν με τον Σάριτς. Αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τότε αναμένω απολογίες”, δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός είπε ότι από τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης δεν έλαβε καμία πληροφόρηση σχετικά με τα δημοσιεύματα του Τύπου περί παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών που δείχνουν διασυνδέσεις του Σάριτς με υπουργούς.

Ο κ. Ντάτσιτς ανέφερε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του Σάριτς δεν θα είναι επιτυχείς, αν διεξάγονται μέσω εφημερίδων, επειδή ο καταζητούμενος αρχηγός της ναρκομαφίας μπορεί με τον τρόπο αυτό να ειδοποιείται, ώστε να αλλάζει τόπο διαμονής, κάτι που συνέβαινε ήδη στο παρελθόν.

Υπογράμμισε ότι είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης όλοι οι δράστες ποινικών αδικημάτων να συλληφθούν και ότι το ίδιο θα συμβεί με τον Σάριτς και όσους βρίσκονται στην κυβέρνηση και επικοινωνούν μαζί του.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Κουρίρ” του Βελιγραδίου αναφέρεται ότι υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία του Σάριτς με υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης την οποία παρέδωσε υπηρεσία ασφάλειας άλλης χώρας στην αντίστοιχη σερβική υπηρεσία, καθώς από κοινού προσπαθούν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον Σάριτς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κρατικός αξιωματούχους είναι και στην τωρινή κυβέρνηση και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η σύλληψη του Σάριτς να οδηγήσει σε σοβαρή κυβερνητική κρίση.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η συνομιλία καταγράφηκε, όταν ο υπουργός ήταν για ταξίδι σε μία από τις χώρες της περιοχής.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας στις 6 Ιανουαρίου δήλωσε ότι ο Σάριτς θα συλληφθεί χωρίς αναφέρει άλλες λεπτομέρειες. Ο κ. Βούτσιτς, ο οποίος είναι και συντονιστής της σερβικής κυβέρνησης για τη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος νωρίτερα και με παρόμοιο τρόπο είχε αναγγείλει τη μετέπειτα σύλληψη ενός από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Σερβίας και ιδιοκτήτη του ομίλου “Delta Holding” Μίροσλαβ Μίσκοβιτς.

Συγκεκριμένα στα μέσα Νοεμβρίου του 2012 ο κ. Βούτσιτς είχε δηλώσει ότι διεξάγονται έρευνες που αφορούν τον όμιλο του Μίροσλαβ Μίσκοβιτς και στη συνέχεια επισήμανε ότι “ο Μίσκοβιτς είναι πλούσιος και ισχυρός, αλλά δεν είναι ισχυρότερος από το κράτος”.

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2012 η σερβική αστυνομία συνέλαβε τον Μίροσλαβ Μίσκοβιτς, το γιο του Μάρκο και άλλα άτομα για καταχρήσεις στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρίας αυτοκινητοδρόμων και προφυλακίστηκε για ένα μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.