ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Ισραηλινοί στρατιώτες κτυπούν Παλαιστίνιο κρατούμενο και το γιο του

Βίντεο: Ισραηλινοί στρατιώτες κτυπούν Παλαιστίνιο κρατούμενο και το γιο του

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να ξυλοφορτώνουν έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο και το γιο του, μολονότι έχουν δεμένα τα μάτια και φορούν χειροπέδες.

Στις εικόνες της ντροπής διακρίνονται μέλη του 97ου τάγματος Netzah Yehuda του ισραηλινού στρατού να δέρνουν βάναυσα τους δύο κρατούμενους που είχαν συλλάβει στη διάρκεια εφόδου.

«Έχουμε πάρτι» ακούγονται να λένε γελώντας καθώς χτυπούν τους κρατούμενους στο κεφάλι και τους καλούν να πουν «γεια» στην κάμερα. Ένας απ’ αυτούς τραυματίστηκε τόσο πολύ, που δεν μπόρεσε να απαντήσει λίγο αργότερα στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Δικαστήριο στη Γιάφα έδωσε την άδεια να προβληθεί από ισραηλινά ΜΜΕ το βίντεο, που χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη των πέντε υπερορθόδοξων Εβραίων στρατιωτών. Μετά από συμφωνία με την εισαγγελία καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από δύο έως εξήμιση μήνες και υποβιβάστηκαν, ενώ ο διοικητής τους κατηγορείται ότι δεν απέτρεψε την κακομεταχείριση των κρατουμένων.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιανουάριο. Οι δύο Παλαιστίνιοι, ο πατέρας κι ο έφηβος γιος του, συνελήφθησαν με την υποψία ότι είχαν κρύψει έναν συμπατριώτη τους, που είχε σκοτώσει νωρίτερα δύο Ισραηλινούς στρατιώτες σε στάση λεωφορείου κοντά σε φυλάκιο στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και όπως αναφέρουν πληροφορίες, τους απαγγέλθηκαν αργότερα κατηγορίες.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.