ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποκάλυψη: Λίγες μέρες πριν καεί η Notre Dam…

Αποκάλυψη: Λίγες μέρες πριν καεί η Notre Dam…

Ένας ανεκτίμητος θησαυρός σώθηκε από την καταστρεπτική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, επειδή απομακρύνθηκε, τυχαία, λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Πρόκειται για 16 θρησκευτικά αγάλματα τα οποία αφαιρέθηκαν από τη στέγη του κτηρίου για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 100 χρόνια, στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Την Πέμπτη ένας γιγαντιαίος γερανός ύψους 100 μέτρων είχε στηθεί στο σημείο για να απομακρύνει τα 16 αγάλματα, τα οποία απεικόνιζαν τους 12 αποστόλους και τους 4 ευαγγελιστές. Όλα μεταφέρθηκαν στην νοτιοδυτική Γαλλία για να διεξαχθούν εργασίες συντήρησης.

Οι εργασίες για την ανακατασκευή του «βέλους» του καθεδρικού ναού, που κατέρρευσε φλεγόμενος λίγη ώρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, και η συντήρηση των αγαλμάτων κόστισαν 6 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Associated Press.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι New York Times αναφέρουν ότι το κόστος του προγράμματος συντήρησης που βρισκόταν σε εξέλιξη ανερχόταν σε 150 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.