ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Τουρκία εξοπλίζει εξτρεμιστές μουσουλμάνους στη Συρία: Ελπίζει σε δεύτερο γύρο κατά του Άσσαντ

Η Τουρκία εξοπλίζει εξτρεμιστές μουσουλμάνους στη Συρία: Ελπίζει σε δεύτερο γύρο κατά του Άσσαντ

Η Τουρκία εξόπλισε μια σειρά από οργανώσεις, μισθοφόρων και εξτρεμιστών μουσουλμάνων τις οποίες στηρίζει, σε μια προσπάθεια να τις βοηθήσει να απωθήσουν τη μεγάλη επίθεση του καθεστώτος της Δαμασκού, η οποία γίνεται με την υποστήριξη της Ρωσίας, ανέφεραν σήμερα στελέχη της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Η Μόσχα στηρίζει την ευρείας κλίμακας αεροπορική και χερσαία επιχείρηση της Δαμασκού που έχει ως στόχο να ανακτήσει τον έλεγχο στα τελευταία εδάφη που κρατούν οι ξένοι μισθοφόροι, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ εξαπέλυσε επίθεση τον περασμένο μήνα, υποστηρίζοντας ότι οι μισθοφόροι παραβίασαν την εκεχειρία, προκαλώντας την έξοδο των αμάχων με τους βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ και τις γειτονικές περιοχές του. Αυτή είναι η σημαντικότερη κλιμάκωση της βίας από πέρσι το καλοκαίρι στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Τις τελευταίες ημέρες η Άγκυρα προώθησε εφόδια στις εξτρεμιστικές οργανώσεις, αφού δεν κατάφερε να πείσει τη Ρωσία ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η κλιμάκωση για να αποφευχθεί μια έξοδος προσφύγων προς τα τουρκικά εδάφη, ανέφεραν δύο υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μια τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή έφτασε σε μια βάση στη βόρεια Χάμα, κοντά στο ανταρτοκρατούμενο Τζάμπαλ αλ Ζαουίγια, το οποίο βομβαρδίζεται επί εβδομάδες από τα ρωσικά και τα συριακά μαχητικά, ανέφεραν ένας αντάρτης και ένας μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα σήμερα ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να εντείνει τις επιθέσεις του στις “κρυψώνες των τρομοκρατών” στα βορειοδυτικά, όπως τις χαρακτήρισε. Μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters και έχει επαφές με τη διοίκηση του συριακού στρατού είπε ότι το τελευταίο 24ωρο η Δαμασκός στέλνει στην περιοχή ενισχύσεις με σκοπό να ανοίξει ένα νέο μέτωπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.