ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H Ε.Ε. χαιρέτισε την έναρξη νέου γύρου συνομιλιών με το Ιράν για τα πυρηνικά

H Ε.Ε. χαιρέτισε την έναρξη νέου γύρου συνομιλιών με το Ιράν για τα πυρηνικά

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρέτισε την ανακοίνωση που έκανε σήμερα ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας για τη διεξαγωγή μιας συνάντησης των μεγάλων δυνάμεων και της Τεχεράνης στα τέλη Φεβρουαρίου στο Καζακστάν προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τον ιρανικό πυρηνικό φάκελο και εξέφρασε την «ελπίδα» πως η ιρανική διαπραγματευτική ομάδα θα επιβεβαιώσει επίσης τη συνάντηση αυτή.

  «Έχουμε προτείνει ημερομηνίες από τις αρχές Δεκεμβρίου» για μία νέα συνάντηση της Ομάδας 5+1 και του Ιράν, δήλωσε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

  «Η τελευταία μας πρόταση ήταν πράγματι να οργανωθεί μια συνάντηση στο Καζακστάν την εβδομάδα που ξεκινά στις 25 Φεβρουαρίου. Ακούμε λοιπόν με ευχαρίστηση τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας που επιβεβαιώνει σήμερα τη συνάντηση αυτή», είπε.

  «Ελπίζουμε στο εξής πως η ομάδα διαπραγμάτευσης θα επιβεβαιώσει επίσης» τη διεξαγωγή της συνάντησης αυτής, είπε ο εκπρόσωπος. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Σαΐντ Τζαλιλί.

  Έπειτα από πολλές εβδομάδες αναμονής, ο χώρος και η ημερομηνία της προσεχούς συνάντησης των μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν ανακοινώθηκαν σήμερα από τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί ενώπιον της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο της Γερμανίας. Ο υπουργός, ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν η Τεχεράνη έχει αποδεχθεί επίσημα την πρόσκληση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.