ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η δημόσια εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου από Τζιχαντιστές που σόκαρε τον κόσμο

Η δημόσια εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου από Τζιχαντιστές που σόκαρε τον κόσμο

Ήταν 19 Αυγούστου 2014 όταν ο Τζέιμς Φόλλεϊ εκτελέστηκε από Τζιχαντιστές. Ήταν η εκτέλεση που άλλαξε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Ο Τζέιμς Φόλλεϊ γεννήθηκε το 1973. Το 2000 ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα. Κάλυψε από το 2003 έως το 2010 τον πόλεμο και την κατοχή στο Ιράκ. Μάλιστα συμμετείχε ενεργά σε σεμινάρια για την ανοικοδόμηση του Ιράκ, αλλά και τον εκδημοκρατισμό των ΜΜΕ της χώρας.

Το 2011 ο Φόλλεϊ εντάχθηκε στην ιστοσελίδα «Stars and Stripes» και κάλυψε ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος το πόλεμο στο Αφγανιστάν. Το 2011 συνελήφθη από τον αμερικανικό στρατό ως ύποπτος για κατοχή Μαριχουάνας. Του απαγορεύτηκε η είσοδος σε οποιαδήποτε στρατιωτική βάση στη χώρα. Ο Τζέιμς Φόλλεϊ παραδέχτηκε την ενοχή του και παραιτήθηκε λίγες μέρες μετά. Την ίδια χρονιά ο Φόλλεϊ εργάστηκε για το τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Βοστώνης «Global POST». Εστάλη στη Λιβύη και κάλυψε τον εμφύλιο. Συνελήφθη από δυνάμεις πιστές στο Μουαμάρ Καντάφι και αφέθηκε ελεύθερος μετά από 44 μέρες αιχμαλωσίας.

Ήταν πλέον έτοιμος για την επόμενη δημοσιογραφική περιπέτεια στα πεδία των μαχών.

Ένα χρόνο μετά πήγε στη Συρία για να καλύψει τον εμφύλιο πόλεμο που μόλις άρχιζε. Το Νοέμβριο του 2012 συνελήφθη από ακραίους ισλαμιστές του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού». Οι Τζιχαντιστές έκαναν πολύ καιρό να επικοινωνήσουν τόσο με την οικογένεια του Φόλλεϊ όσο και με τη Global POST….

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότερα στο instanews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.