ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

O 20χρονος που μπήκε οπλισμένος στο Μιζούρι: «Δεν ήθελα να βλάψω κάποιον»

O 20χρονος που μπήκε οπλισμένος στο Μιζούρι: «Δεν ήθελα να βλάψω κάποιον»

Ένας άνδρας που εισήλθε στο πολυκατάστημα Walmart του Μιζούρι, την προηγούμενη εβδομάδα, φορώντας στολή θωράκισης σώματος και κρατώντας όπλα, αναγνώρισε ότι η χρονική στιγμή για αυτή του την ενέργεια ήταν κακή, αλλά πρόσθεσε ότι δεν σκόπευε να βλάψει κανέναν και δεν λυπάται για τις ενέργειές του.

Ο 20χρονος Dmitriy Andreychenko, κατηγορείται για τρομοκρατική απειλή μετά το περιστατικό της 8ης Αυγούστου στο Walmart του Σπρίνγκφιλντ, όταν είχε μπει μέσα από το κατάστημα με τα όπλα του ανά χείρας, προτρέποντας τους πελάτες και τους υπαλλήλους να φύγουν.

Δεν αναφέρθηκαν πυροβολισμοί, ενώ ο πυροσβέστης που βρισκόταν στο σημείο, έστρεψε το δικό του όπλο κατά του Andreychenko, αναμένοντας να καταφτάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις και να τον συλλάβουν. Ο Andreychenko δήλωσε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή, καθώς ήθελε να τσεκάρει αν η Walmart θα προστατεύσει το δικαίωμά του να φέρει όπλα σε δημόσιο χώρο.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες μέρες μετά τον θάνατο 22 ατόμων, κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης σε ένα άλλο κατάστημα Walmart, στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Ο 20χρονος ανέφερε επίσης ότι ποτέ δεν σκόπευε να βλάψει κανέναν. «Ήταν ανόητο, δεν το είχε σκεφτεί. Ήταν τόσο αθώο που δεν πίστευα καν ότι θα συμβεί αυτό». Μάλιστα, τόνισε ότι είχε μιλήσει προηγουμένως με έναν διευθυντή του Walmart, προτού φτάσει στο κατάστημα και του είπε ότι είχε τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει με όπλο στο κατάστημα.

«Θέλω μόνο οι άνθρωποι να ξέρουν ότι δεν υπήρχε κάτι κακό σε αυτό που έκανα. Αυτό δεν ήταν πράξη εμπνευσμένη από μίσος. Αυτό ήταν καθαρά αθώο – η χρονική στιγμή ήταν απλά κακή», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκπρόσωπος της αστυνομικής υπηρεσίας του Σπρίνγκφιλντ δήλωσε ότι το περιστατικό εξακολουθεί να βρίσκεται υπό διερεύνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.