ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιβεβαίωση pronews.gr: Αλλαξε πορεία το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 – Δεν θα καταπλεύσει σε ελληνικό λιμάνι

Επιβεβαίωση pronews.gr: Αλλαξε πορεία το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 – Δεν θα καταπλεύσει σε ελληνικό λιμάνι

Αλλαξε πορεία το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 και θα αποφύγει τα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του pronews.gr.

Σύμφωνα με την καταγραφή του marinetraffic το ιρανικό δεξαμενόπλοιο επρόκειτο να περάσει από τα στενά της Μεσσήνης μεταξύ Ιταλίας και Σικελίας με κατεύθυνση την Καλαμάτα – προορισμό που ο καπετάνιος είχε δηλώσει.

Adrian Darya 1 άλλαξες πορεία τις τελευταίες ώρες και κατευθύνεται νοτιοανατολικά της Σικελίας

Οπως όμως καταγράφεται το Adrian Darya 1 άλλαξε πορεία τις τελευταίες ώρες και κατευθύνεται νοτιοανατολικά της Σικελίας, προς τις ακτές της Αφρικής. Είναι άγνωστη η τελική πορεία του πλοίου.

Φαίνεται ότι ρόλο στην αλλαγή ρότας έπαιξαν οι απειλές των ΗΠΑ αλλά και τα σοβαρά εμπόδια που επρόκειτο να αντιμετωπίσει το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 σε επίπεδο ανεφοδιασμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με την «Wall Street Journal», δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο εγκλωβισμού του τάνκερ στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Το Adrian Darya 1 σχεδίαζε να αγκυροβολήσει ανοιχτά της Καλαμάτας, να παραλάβει προμήθειες τροφίμων και καυσίμων και να μεταφορτώσει το πετρέλαιο που μεταφέρει σε άλλο τάνκερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται εταιρείες παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών. Αρχικά, ελληνικές εταιρείες εξέτασαν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με το Adrian Darya 1, όμως οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι όποια μεσογειακή χώρα παράσχει βοήθεια στο ιρανικό πλοίο θα υποστεί κυρώσεις έθεσαν τέλος σε αυτές τις σκέψεις.

Οι διαχειριστές του ιρανικού πλοίου έχουν εξετάσει την Κύπρο ως εναλλακτικό προορισμό για ανεφοδιασμό, σύμφωνα με την WSJ, όμως ούτε κυπριακές εταιρείες εμφανίζονται πρόθυμες. Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε στην WSJ ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι επίσης απρόθυμη να επιτρέψει στο τάνκερ να μεταφορτώσει τα βαρέλια που μεταφέρει ενώ βρίσκεται σε ελληνικά ύδατα.



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.