ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ταλιμπάν: «Οι Αμερικανοί θα υποφέρουν από την ακύρωση των ειρηνευτικών συνομιλιών»

Ταλιμπάν: «Οι Αμερικανοί θα υποφέρουν από την ακύρωση των ειρηνευτικών συνομιλιών»

Οι Ταλιμπάν δήλωσαν σήμερα πως η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να ματαιώσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την ηγεσία τους θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες απώλειες ανθρώπων και περιουσιών για τις ΗΠΑ.

«Οι Αμερικανοί θα υποφέρουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από την ακύρωση των συνομιλιών» ανέφερε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος της σκληροπυρηνικής ανταρτικής οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε πως οι συνομιλίες διεξάγονταν ομαλά μέχρι χθες, Σάββατο, και πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διεξαχθούν ενδο-αφγανικές συνομιλίες στις 23 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Αφγανιστάν, Ρόλαντ Κόμπια, δήλωσε σήμερα πως πρέπει να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές αυτόν τον μήνα, καθώς η χώρα χρειάζεται μια πολιτική ηγεσία που θα έχει λάβει ανανεωμένη δημοκρατική εντολή από τους πολίτες.

«Φαίνεται σήμερα πως η γραμμή της ΕΕ που συνιστούσε την προετοιμασία εκλογών παράλληλα και ως σαν να μην υπήρχε αφγανική ειρηνευτική διαδικασία δεν ήταν ασύνετη. Οι εκλογές καθίστανται όλο και πιο απαραίτητες κάθε ώρα που περνά» έγραψε ο Κόμπια σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Κόμπια ανήρτησε το tweet του αυτό μερικές ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι ματαίωσε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τους Ταλιμπάν για ένα προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας.

Οι προεδρικές εκλογές προγραμματίζεται να διεξαχθούν στις 28 Σεπτεμβρίου, αλλά οι Ταλιμπάν είναι αντίθετοι με αυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.