ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιράκ: Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν κατά του Ερντογάν

Ιράκ: Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν κατά του Ερντογάν

Μετά το αιματοκύλισμα στη Συρία, χιλιάδες Κούρδοι του Ιράκ αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταγγέλλοντας την επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα στη βορειοανατολική Συρία εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής.

Στη Σουλεϊμανίγια, στο ανατολικό Ιράκ, περίπου 5.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους φωνάζοντας «Ερντογάν δικτάτορα», ενώ επέκριναν την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση που, σύμφωνα με τους ίδιους, θα ενισχύσει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στο Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν επίσης στους δρόμους, στην πλειονότητά τους Κούρδοι πρόσφυγες από τη Συρία.

Το πλήθος συγκεντρώθηκε αρχικά μπροστά από την έδρα της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στο Ερμπίλ προτού κατευθυνθεί προς το προξενείο της Τουρκίας, το οποίο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν σημαίες του Κουρδιστάν και της πολιτοφυλακής YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) όπως και φωτογραφίες του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν, έκαψαν επίσης σημαίες της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.