ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Times αποκαλύπτουν μυστικές επαφές αξιωματούχων ΗΠΑ-Β.Κορέας

Οι Times αποκαλύπτουν μυστικές επαφές αξιωματούχων ΗΠΑ-Β.Κορέας

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Λευκού Οίκου πραγματοποίησε κατά το περασμένο έτος δύο μυστικές επισκέψεις στη Βόρειο Κορέα, με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών έπειτα από την ανάρρηση στην εξουσία του Κιμ Τζονγκ Ουν, αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Τάιμς του Λος Άντζελες.

Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, που επέλεξαν να μην κατονομασθούν, η εφημερίδα αποκαλύπτει πως οι επισκέψεις τούτες, που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο και τον Αύγουστο, είχαν ως απώτερο σκοπό να ενθαρρύνουν τον νέο ηγέτη της κομμουνιστικής χώρας να ακολουθήσει πιο μετριοπαθή προσέγγιση στη διεθνή του πολιτική.

Σύμφωνα με τους Τάιμς του Λος Άντζελες, στις δύο αυτές επισκέψεις συμμετείχε και ο Σίντνεϊ Σέιλερ, παλαίμαχο στέλεχος της CIA που μιλά κορεατικά και είναι υπεύθυνος για την κορεατική πολιτική στο αμερικανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Βορείου Κορέας απένειμε διακρίσεις και τιμές στους επιστήμονες και τεχνικούς, οι οποίοι συνέβαλαν στην τρίτη πυρηνική δοκιμή στην ιστορία της χώρας, όπως μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διάφορες αυτές τιμές, μετάλλια, αριστεία και άλλες διακρίσεις, απονεμήθηκαν σε 11.592 πρόσωπα για τη συμμετοχή τους στο βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι πυρηνικοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν την πυρηνική δοκιμή της 12ης Φεβρουαρίου έτυχαν υποδοχή ηρώων την περασμένη εβδομάδα στην Πιονγκγιάνγκ, επευφημούμενοι από χιλιάδες κόσμου στους δρόμους, που τους έραιναν με λουλούδια. Αυτοί οι «πραγματικοί πατριώτες, διάγουν σήμερα ευχάριστες ημέρες στην Πιονγκγιάνγκ», προσέθεσε το πρακτορείο.

Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τους επιστήμονες να εξακολουθήσουν τις έρευνές τους προς την κατεύθυνση και τον στόχο να καταστήσουν τη Βόρειο Κορέα «μία ασύγκριτη πυρηνική δύναμη», μεταδίδει το KCNA.

Η νέα αυτή πυρηνική δοκιμή ήταν πολύ μεγαλύτερου μεγέθους από τις δύο προηγούμενες, και κυρίως εκτελέσθηκε με έναν μικροσκοπικό μηχανισμό, που δημιουργεί ανησυχία πως η Πιονγκγιάνγκ διαθέτει πλέον τεχνολογία που θα της επιτρέψει να κατασκευάσει μία μικρή πυρηνική βόμβα ώστε να προσαρτάται σε κεφαλή πυραύλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.